Sport

2013.05.17. 13:57

Ötéves munka gyümölcse érhet be

Ismertté váltak a megyei játékosokra építő amatőr futballválogatott Európa-bajnoki ellenfelei.

Ismertté váltak a megyei játékosokra építő amatőr futballválogatott Európa-bajnoki ellenfelei.

Azerbajdzsán ellen kezdi meg szereplését a magyar válogatott az amatőr Európa-bajnokságon, a június 22-i nyitányt 24-én az észak-írek, 27-én pedig a házigazda olaszok elleni mérkőzés követi az A csoportban. A másik négyesben Fehéroroszország, Spanyolország, Oroszország és Bulgária kapott helyet, a csoportelsők egymás között döntik majd el az Európa-bajnoki cím sorsát. Ha a futball hagyományaiból indulunk ki, akkor a mieink kvartettje tűnik könnyebbnek, de az amatőröknél lehetnek másak az erőviszonyok.

Elődöntő az olaszokkal?

– Már három-három csapat neve a táblán volt, mi a bolgárokkal együtt a végére maradtunk, és nem bánom, hogy ebbe a négyesbe kerültünk – mondta Feczkó Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője, aki legutóbb az NB III-as Nagyecsednél dolgozott. – Hozzáteszem, az észak-írek az angolokat és a legutóbbi ezüstérmes íreket verték ki, az azeriek pedig a két évvel ezelőtt a harmadik helyen végzett szerbeket győzték le. Persze, az szeretném, ha az olaszok elleni utolsó csoportmérkőzés amolyan elődöntő lenne a számunkra.

A felkészülés eddigi része összetartásokból és edzőmecscekből állt. Legutóbb szerdán az NB II-es Szolnokkal játszott a megyebeli NB III-as játékosokra is építő válogatott (immár másodszor, mert az eredeti ellenfél, a Mezőkövesd lemondta az összecsapást), és gólnélküli félidő után 2–0-s vereséget szenvedett.

(A teljes cikket a Kelet-Magyarország szombati számában olvashatják.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!