Sport

2013.05.23. 10:16

Ralikrossz Eb - Világ- és Európa-bajnokok a hétvégi nyirádi futamon

Budapest, 2013. május 23., csütörtök (MTI) - Négy kategóriában összesen 49 versenyző, köztük világ- és Európa-bajnokok állnak rajthoz Nyirádon, a hétvégén sorra kerülő ralikrossz Eb-futamon.

Budapest, 2013. május 23., csütörtök (MTI) - Négy kategóriában összesen 49 versenyző, köztük világ- és Európa-bajnokok állnak rajthoz Nyirádon, a hétvégén sorra kerülő ralikrossz Eb-futamon.

A szervezők tájékoztatása szerint a két legnépesebb mezőny a csúcskategóriának tekinthető Supercarsban, valamint a Super1600-ban gyűlik össze, előbbiben 19, utóbbiban 20 pilóta küzd meg a győzelemért.

A Supercars kategóriában a korábbi rali-világbajnok norvég Petter Solberg (Citroen DS3) mellett a címvédő orosz Timur Timerzsanov (Citroen DS3) és a tavaly ezüstérmes angol Liam Doran (Citroen) is rajthoz áll, a magyar színeket ebben a géposztályban Mózer Attila (Skoda Fabia), Vass Zoltán és Harsányi Zoltán (mindkettő Mitsubishi Lancer) képviseli majd. Szintén a csúcskategóriában versenyez ezúttal a Super1600-ban tavaly Eb-győztes norvég Andreas Bakkerud (Citroen DS3).

A Super1600-as géposztályban négy, a TouringCars kategóriában pedig egy hazai versenyzőnek szurkolhatnak a kilátogató nézők. A negyedik géposztályban, a Junior RX-ben három svéd pilóta küzd majd a győzelemért.

A hivatalos programterv szerint szombaton délelőtt az edzésekre, majd 14.00 órától mind a négy kategóriában az első és második előfutamokra kerül sor. Vasárnap 9.00 órától bemelegítő edzést tartanak, majd 10.15-től a harmadik és negyedik előfutamokat rendezik meg. Fél kettőtől kerül sor a TouringCars és a Super1600 kategóriák elődöntőire, 15.00-tól a Supercars géposztály indulói küzdenek meg egymással a fináléba kerülésért, az egyes kategóriák döntőit pedig ezután bonyolítják le. A vasárnapi programot Nádas Tamás műrepülő Európa-bajnok légi bemutatója színesíti.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!