Sport

2013.05.04. 11:28

Szettvesztés nélkül a fináléban!

Nyíregyháza - Fucsovics Márton vasárnap élete első profi tornagyőzelméért száll harcba a kínai Anningban, az ATP-challenger-teniszversenyen.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton vasárnap élete első profi tornagyőzelméért száll harcba a kínai Anningban, az ATP-challenger-teniszversenyen.Jó hírrel igazán jó a reggel: Fucsovics Márton (383. a világranglistán) megnyerte az elődöntőjét az 50 ezer dollár összdíjazású kínai ATP-challenger-versenyen. A nyíregyházi teniszező profi karrierje során soha ekkora tétért nem játszott még, mint szombaton Anningban, de ez cseppet sem nyomasztotta a horvát Dino Marcan (419.) elleni mérkőzésen.

Igaz, a találkozó úgy kezdődött, hogy Marci rögtön elveszítette adogatójátékát, de nyomban visszabrékelt, majd 5:4-es vezetésénél, amikor ellenfele a szettben maradásért adogatott, újra felülkerekedett ellenfelén, így megnyerte az első felvonást. A másodikban 3:3-ig fej fej mellett haladtak, akkor Fucsovics úgy hozta az adogatását, hogy négy aszt ütött (figyelem, salakpályás versenyről van szó!), majd azonnal elvette Marcan szervagémjét is, aztán magabiztosan hozta az övét, így 6:4, 6:3-mal került a fináléba. Vagyis a mostani verseny eddigi négy meccsén egyetlen szettet sem vesztett a 21 éves nyíregyházi.

A február 8-án született Fucsovics a február 12-én világrajött Marcan után február 9-ei születésű riválissal találkozik a fináléban, hiszen oda a 26 esztendős James Ward (261.) jutott még be. A brit játékosnak világranglista-helyezése alapján a kiemeltek között lett volna a helye, ehhez képest a selejtezőből indult, mert későn nevezett. Utóbbi két meccset döntő játszmában hozta, így Marci valamivel frissebben várhatja élete első ATP-challenger-fináléját, amelyen vasárnap megszerezheti profi karrierje első egyéni diadalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!