Sport

2013.06.25. 11:21

A gondolán is a döntőre gondoltak

Feczkó Tamás: a Keleti Régió olyan ritmusú meccset játszott, amire még nem volt példa pályafutása során.

Feczkó Tamás: a Keleti Régió olyan ritmusú meccset játszott, amire még nem volt példa pályafutása során. A velencei gondolákon gondolataikba merülhettek a Keleti Régió válogatottjának tagjai. Az olaszországi amatőr Európa-bajnokságon szereplő magyar futballisták kedden a „vízivárosban” próbálták megemészteni az egy nappal korábban történteket. Nem volt egyszerű, elvégre az észak-írek elleni összecsapáson másodperceken múlt az újabb fényes diadal (2–2).

– Szenzációs csapatom van, kollégáim nevében is mondhatom, óriási megtiszteltetés ezt a társaságot irányítani – szögezte le Feczkó Tamás szövetség edző a helyi szervezők jóvoltából megvalósult velencei kirándulás közben. – Sajnálom a srácokat, mert emberhátrányban két gólt szerezve fordítottak, valósággal extázisban futballoztak, hajszál választotta el őket sikertől. Annyit azért hozzátennék, finoman fogalmazva érdekes, hogy nekünk nyolcszor mutatta fel a sárga lapot a spori, míg ellenfelünknek, amely nem éppen puha együttes, csupán kétszer...

Feczkó Tamás más tényezőre is felhívta a figyelmet amellett, hogy az „északiak” kapusa valósággal kivédte a szemüket.

– Az már a mi külön balszerencsénk, hogy bár több helyzetünk akadt, az észak-írek kapusa nagy formában védett, holott az Olaszország elleni nyitómeccsen három potyagólt kapott. A teljes igazsághoz tartozik az is, hogy mivel a szigetországban a második vonal, tehát az ottani NB II. már amatőrnek számít, nem csupán jó fizikumú, meglehetősen képzett labdarúgókkal érkeztek.

Olyan ritmusú mérkőzést játszottunk velük, amelyre még nem volt példa pályafutásom során! Kár, hogy otthon nem láthatták. Bosszantó, hogy az utolsó percben úszott el a három pont, ettől függetlenül a játékosok minden dicséretet megérdemelnek. Ugyanakkor az olaszok ellen így is, úgy is nyerni kellett volna, tehát gyakorlatilag semmi nem változott.

Nos, az ominózus összecsapást csütörtökön tudják le a felek, mégpedig az Abano Terme nevű városka stadionjában (kezdés: 17.30). A képlet roppant egyszerű: a mindkét eddigi fellépését behúzó házigazdák döntetlen esetén bemasíroznak a fináléba, az azerieket korábban legyűrő, jelenleg négy ponttal álló Keleti Régiónak viszont ki kell brusztolni a győzelmet. Ha a magyarok elbuknak, a csoport második helyén zárhatnak, ami bronzérmet ér – a lebonyolítás értelmében csak a döntőt rendezik meg, a helyosztókat nem.

– Köszönjük a sok biztató sms-t, érezzük a hazaiak támogatását – üzent haza Feczkó Tamás.

– El sem hiszik, mekkora erőt merítenek ebből a csapat, szükség van az otthoniak további támogatásra. Mondhatjuk, hogy az olaszokkal elődöntőt játszunk, a tét nem kicsi, és nagyon szeretnénk felülkerekedni. Úgy tudjuk, sok magyar szurkoló lesz a meccsen, reméljük, igazak a hírek. Az biztos, rajtunk nem fog múlni, mindent megteszünk a győzelem érdekében!

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!