Sport

2013.06.05. 10:29

Amikor a kő legördül a szívekről...

Nyírgyulaj - Vége a stressznek: a Nyírgyulaj – újoncként – kiharcolta a bentmaradást a megye egyben.

Nyírgyulaj - Vége a stressznek: a Nyírgyulaj – újoncként – kiharcolta a bentmaradást a megye egyben.A Nyírgyulaj az égvilágon semmi kétséget nem hagyott a végjátékban. A megyei első osztályú futballcsapat utóbbi két fellépésén öt (Gyulaháza), majd hat gólt (Mándok) rámolt be ellenfeleinek – a lehengerlő produkcióval bebetonozta magát a tabella hatodik helyén. Ennyi és nem több, ami a kiesés megúszásához szükségeltetett.

Noha az idény hajrájában meleg pillanatokat élt meg a Lukács-legénység, minden jó, ha jó a vége. Ráadásul – nem elhanyagolható tényező – újoncként váltotta valóra tervét.

– Hatalmas kő esett le a szívünkről – ismerte el Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. – Az egész bajnoki szezon során nagy nyomás volt rajtunk, és, hogy még inkább izguljunk, egyetlen egyszer csúsztunk ki az első nyolcból, talán éppen a legkritikusabb időszakban, a 28. fordulót követően. Az utolsó két meccsen győznünk kellett, mert csak a hat pont megszerzésével biztosíthattuk a bentmaradást. Hál’ istennek a csapat átérezte a tét súlyát: tizenegy gólt szerzett a Gyulaháza és a Mándok ellen, így megvalósítottuk elképzelésünket.

Bűn lenne azt állítani, hogy a Nyírgyulaj ne szolgálta volna meg vastagon a megkapaszkodást. A csapat megnyerte a télen megnyerte teremlabdarúgó Joma Kupát, az Aranyfácán Kupa műfüves tornán – magasabb osztályú egyesületek társaságában – ötödikként zárt. A Magyar Kupában az országos főtáblára jutott, amivel rajta kívül csak NB III-as klubok, illetve a megyei bajnok Kemecse dicsekedhet.

– Nem csak a játékosoknak, a teljes stábnak nagy stresszt jelentett ez a szezon – taglalta Lukács Tibor. – Ilyen kiélezett bajnokságra nem igen akadt még példa a megye egyben, ennek következtében gyakran, kiváltképp tavasszal volt győzelmi kényszer rajtunk. Nagyon sok melónk fekszik ebben a szereplésben, a téli felkészülést abszolút mértékben a kiesés elleni harcnak rendeltük alá: mindent összevetve úgy gondolom, az egyesület történetének legsikeresebb időszakán vagyunk túl. Minden futballista, illetve vezető büszke lehet erre az eredményre. Most a pihenésen van a hangsúly, aztán meglátjuk, hogyan alakul a jövő...

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!