Sport

2013.06.27. 19:41

Az út végére értek

Olaszország - A Keleti Régió válogatottja bronzérmet szerzett az amatőr Európa-bajnokságon.

Olaszország - A Keleti Régió válogatottja bronzérmet szerzett az amatőr Európa-bajnokságon.Ütött az igazság pillanata. A Keleti Régió sorsdöntőnek titulálható mérkőzést vívott csütörtökön, amely előtt csak reménykedni lehetett abban – az olaszországi amatőr labdarúgó Európa-bajnokságon lesz még egy, ettől is nagy téttel bíró összecsapása a magyar színeket képviselő válogatottnak. Nevezetesen a szombaton esedékes döntő...

Ehhez „csupán” a házigazdák legyőzése szükségeltetett az utolsó csoportmeccsen. A Feczkó Tamás szövetségi edző irányította együttes dolgát nem könnyítette, hogy az azzurik – a selejtezőket is ideértve – eleddig hibátlanul meneteltek, no és persze saját közönségük előtt villanthattak.

További galibát okozott, hogy az olaszok gyorsan vezetést szereztek, kisvártatva pedig cserélni kényszerült a magyar stáb: a kapus, Makó Róbertet váltotta Tóth Szilveszter. Az idő egyre inkább szorította a Feczkó-legénységet, ráadásul a második félidőben újabb csapás érte – Fodor Andrást kiállította a játékvezető. Így már kisebbfajta csodára lett volna szükség a fordításhoz, ami a nagy erőfeszítés dacára sem sikerült.

Ily módon a Keleti Régió gárdájának útja véget ért. A magyar különítmény a csoport második helyét szerezte meg, ekképpen – a másik csoport ásodik, Fehéroroszországgal együtt – bronzérmesként zárta a tornát.

A fináléban Olaszország ellenfele a spanyol nemzeti csapat lesz.

KM

Veneto (olasz)–Keleti Régió 1–0 (1–0)

Abano Terme, 300 néző, v.: Radanovics(macedón)

Keleti-régió: Makó (Tóth Sz., 19.) – Patály, Ricsei, Kaszás, Tóth G – Hadházi, Fodor A. – Mészáros (Domokos I., a szünetben), Lakatos L., Pálvölgyi (Benke, 75.) – Less. Szövetségi edző: Feczkó Tamás.

Gól: Ballarini (10.). Kiállítva: Fodor A. (62.)

Eastern Region (észak-ír)– Qarachala (azeri) 5–2

A csoport végeredménye:

Veneto (olasz) 3 3 – – 6–1 9

Keleti Régió 3 1 1 1 4–3 4

Eastern Region (észak-ír) 3 1 1 1 8–8 4

Qarachala (azeri) 3 - - 3 2–8 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!