Sport

2013.06.05. 12:49

Harmincöt éve a kézilabda bűvöletében

Bartha Dénes a Diáksportért-emlékplakettet vehette át a hét végén.

Bartha Dénes a Diáksportért-emlékplakettet vehette át a hét végén.Az elmúlt hét végén a Puskás Ferenc Stadion Iharos terme adott otthont a Magyar Diáksport Szövetség évi rendes küldöttgyűlésére. A rendezvényen elismeréseket is átadtak, a nyíregyházi Bartha Dénes a Diáksportért-emlékplakettet vehette át.

A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban 1978-tól napjainkig Bartha Dénes testnevelő tanár irányításával dolgoznak a kézilabdázok. Az elmúlt 30 év alatt 40 középiskolai országos döntőn vett részt, 14 aranyérmet szerzett és 10 éven át folyamatosan mindkét csapata döntős volt a diákolimpiákon, sőt 1986-ban 1990-ben és 1993-ban mindkét korosztályban országos bajnokságot nyert.

Válogatott sikerek

Eredményeik alapján háromszor képviselte hazánkat a középiskolai világbajnokságon 1999-ben Izraelben 6., majd 1994-ben Saarbückenben 7., ezt követően 2000-ben Strasbourgban 9.lett a csapat.

Válogatottak is kikerültek a kezei közül: Bélányi Zoltán, Tóth Tamás, Szabó Gábor, Medve Róbert, Tóth Edmond, Bartha István, ifj Bartha Dénes, Harsányi Gergely ifjúsági és junior válogatottban is szerepeltek.

Bartha Dénes edzőként dolgozott az 1999-ben, Portugáliában Európa-bajnoki címet szerzett ifjúsági válogatottnál.

A mester 2011. szeptember 1-jétől a magyar serdülő válogatott vezetőedzőjeként dolgozik, az együttes tavaly a lengyelországi Olimpiai Reménységek Viadalán az első helyen zárt. Bartha Dénes az NB I.B Keleti csoportjában negyedik helyen végzett felnőtt együttes, és a szintén negyedik junior csapat edzője.

– Természetesen nagyon boldog és büszke vagyok az elismerésre, amely mögött ott van az a harmincöt esztendő munkája, amit a Zrínyi gimnáziumban a mindenkori csapatokkal elértünk. Köszönet a kollégáknak, a családomnak, mindenkinek, aki segített ezekben a sikerekben-vélekedett Bartha Dénes.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!