Sport

2013.06.16. 11:59

Késve érkeztek, ám hamar eszméltek

Kemecse - A Tököl ellen elvérző kemecseiek is emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Kemecse - A Tököl ellen elvérző kemecseiek is emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Háromnegyed öt előtt nem sokkal bizonytalanul közlekedő autóbusz tűnt fel a kemecsei pálya környékén. Kiderült, a jármű az NB III-as osztályozóra érkező tököli futballcsapatot szállította. Mivel a meccset szombaton 17 órára írták ki, rögvest megállapíthattuk, hogy a Pest megyeiek bizony elkéstek, és végül félórás csúszással indult a mérkőzés.

Az idegenben egygólos hátrányba került kemecseieknél nemcsak Karkusz Anasztáz, hanem Szabó Attila kapus sérülése is gondot okozott, utóbbinak a csütörtöki edzésen „vitte el” egy lövés a kisujját. A győzelmi kényszerből adódóan a hazaiak kezdeményeztek többet, adódtak is helyzetek, a legnagyobb Ádámszki Róbert fejesénél, amikor nagyot védett a tiszalöki múltú Balázs Levente.

Két gól egymás után

A szünetbeli kettős tököli változtatás hamar eredményre vezetett, hiszen az egyik csereember révén jutottak vezetéshez a vendégek, majd a felbátorodó és kitámadó, újabb nagy lehetőséget elhibázó házigazdákkal szemben a második góljukat is elérték, amivel lezárták a mérkőzés érdemi részét. A párharcra a magasabb osztályból érkező csapat maradt az NB III-ban, a Kemecse készülhet címe megvédésére az alaposan megizmosodó megyei I. osztályban.

NB III-as osztályozó

Kemecse–Tököl 0–2 (0–0)

Kemecse, 700 néző, v.: Veizer.

Kemecse: Hegyes – Balogh Gy., Tóth Sz., Homann, Bodnár J., Ruska, Asztalos, Birovecz (Lakatos Z., 81. perc), Fekete Á. (Éles Cs., 78.), Ádámszki (Márton T., 85.), Marcsek. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Tököl: Balázs L. – Barbai (Radnics, a szünetben), Polgár A. (Harsányi, a szünetben), Guba, Váradi R., Palásti S., Paluska (Dohány, 65.), Langó, Hacker, Frank, Hasenauer. Edző: Hollik András. Gól: Radnics (47.), Paluska (51.). Jó: Homann, Asztalos, Ádámszki, illetve Balázs L., Hasenauer, Paluska, Langó.

A párharc győztese: Tököl, kettős győzelemmel (3–0).

Ádámszki Róbert: – Gratulálok a Tökölnek, ezzel együtt megvolt a lehetőségünk, hogy a kezünkbe vegyük a sorsunkat, de egy hiba eldöntötte a párharc sorsát. Jól tartottuk magunkat, reális esélyünk is volt a feljutásra, hiszen helyzeteket dolgoztunk ki, emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

Hollik András: – A legjobb megyei bajnokot kaptuk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Több helyzete volt a hazai csapatnak, de a második félidő elején hat perc alatt el tudtuk dönteni a csata sorsát. Gratulálok a Kemecsének, nagyszerű csapatuk van, úgy érzem, mindkét meccsen erőben múltuk felül őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!