Sport

2013.06.20. 11:42

Már Mártonnal tervez a Bátor

Nyírbátor - Kristófi Sándor távozik, Haburcsák Krisztián érkezik az NB III-as tagságát megőrző nyírbátori csapathoz.

Nyírbátor - Kristófi Sándor távozik, Haburcsák Krisztián érkezik az NB III-as tagságát megőrző nyírbátori csapathoz.A csont nélküli bentmaradás (második hely az NB III. Tisza-csoportban) kiharcolását követően új feladatok szakadtak a nyírbátori futballvezérkar tagjainak nyakába.

Miként azt már megpedzettük, a tavaszi szezon közben a kispadra „igazolt” Németh Károly elköszönt, vagyis mindjárt egy kardinális probléma orvoslása adott munkát – mielőbb új edző csatasorba állítása.

Nos, időközben megszületett a döntés: az NB II-es Nyíregyháza Spartacustól elszakadó Márton István irányítja az eddiginél is rázósabbnak ígérkező folytatásban a gárdát.

Kötődik a csapathoz

– Fiatal, tehetséges, ambiciózus szakvezető: noha pályaedző volt a Szparinál, ugyanakkor ezen időszak alatt mégis csak magasabb osztályú tapasztalatokra tett szert – indokolta a választást Baracsi Balázs, az immár három csoportra szűkített enbé hármas küzdelemsorozatra jogot szerzett nyírbátori klub elnöke. – Fontos, hogy kötődik a csapathoz, hisz korábban több éven át játékosunk volt, nem kell bemutatkoznia, és persze a körülmények sem jelentenek újdonságot neki. Mellette szól, hogy jól ismeri a megyei fiatalokat, akikre mindenképpen szükségünk van, már csak a versenykiírás idevonatkozó kitétele miatt is.

Nem akarnak kapkodni

– Négy 1992 után született játékost kötelező nevezni minden bajnoki mérkőzésre, közülük kettőnek állandóan a pályán kell lennie. Mivel nem akarunk menet közben kapkodni, a biztonságot szem előtt tartva öt-hat huszonegy éven aluli labdarúgóra számítunk a keretben.

– Ahogy a klubnak, nyilván Márton Istvának is nagy kihívást jelent a következő bajnoki évad, jelenlegi minimális elvárásunk, a harmadosztályú tagság biztonságos megőrzése, és persze a hazai közönség minél nívósabb kiszolgálása. Többet ezzel kapcsolatban kár lenne mondani, mivel a csoportbeosztás sem készült el, minden tovább elképzelés ennek függvénye.

Egyelőre csendesen csordogálnak a hírek. Mármint a futballisták sorsát illetően. Távozási szándékát egyedül Kristófi Sándor jelentette be, aki visszatér Nyíregyházára. Ugyanakkor egy friss szerzeményt is felmutathat a Nyírbátor: a támadóként bevethető, tiszakanyári Haburcsák Krisztián csatlakozása biztosra vehető.

Jobb helyzetben

– Egyelőre képlékeny a játékoskeret összetétele, lehetnek további búcsúzók, no meg érkezhetnek új szerzemények. Mivel mi maradtunk az egyetlen NB III-as csapat a megyében, talán kijelenthető, jobb helyzetben vagyunk, mint a korábbi átigazolási időszakban.

Magasabb osztályú ellenfelek

A felkészülés július 9-én kezdődik, amelynek programja már kialakult: a Bátor – többek közt – a Nyíregyháza Spartacussal, és az élvonalbeli Debrecen vegyes csapata ellen is pályára lép a bajnoki nyitányig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!