Sport

2013.06.11. 08:45

Nem fognak visszatáncolni!

A feljutást kiharcoló Csenger számára bajnoki címmel érhet fel a bent maradás kiharcolása a megye egyben.

A feljutást kiharcoló Csenger számára bajnoki címmel érhet fel a bent maradás kiharcolása a megye egyben. A Kádár-korszak „legszebb” hagyományait elevenítette fel a Csenger. A futballcsapat 2008-ban pottyant ki a megyei egyből, vasárnap pedig – az ötéves terv részeként – megkaparintotta a másodosztály Carmo-csoport bajnoki címét. Így, stílszerűen öt pont előny birtokában, egy fordulóval a befejezés előtt már szentírásnak tekinthető visszatérése az elitbe.

A régi szép idők emlékét idéz továbbá, hogy egykoron Barcsay István csatárként a pályán brusztolt a határ menti egylet sikeres szereplése érdekében, momentán már edzőként kiabálta rekedtre magát, és persze járult hozzá vastagon a feljutás kiharcolásához.

– Személy szerint nem vihettem túlzásba az ünnepelést, mert hétfőn reggel dolgozni mentem, a fiatalabbak azért kitartóbbak voltak – engedett némi betekintést a Kölcse ellen 3–1-re megnyert összecsapást követő buliról Barcsay István, a Csenger trénere. – Boldogok és természetesen elégedettek vagyunk, elvégre ezt akartuk. Egyértelműen megfogalmazódott, hogy tavalyi második hely után előre kell lépni, egy éve ennek megfelelően próbáltunk igazolni. Utólag azt mondhatom, beváltak az új szerzemények. Na, nem minden ment simán...

Mindjárt az első meccsen, Szatmárcsekén kikaptunk. Bár gondoltam, hogy idő kell, amíg tisztességesen összeáll a csapat, jókor jött a figyelmeztető pofon. Mindenki gyorsan észhez tért, hogy hoppá, magától nem lesz meg a bajnokság, ezért tenni és legfőképpen edzeni kell! A társaság teljesítménye fokozatosan javult, az őszi idényt már a táblázat tetején zártuk, tavasszal még növelni is tudtuk előnyünket a második Tiszataberek szemben.

Újonc legénységnek talán még soha nem tűnt annyira rázósnak a megkapaszkodás kiharcolása, mint azt a következő szezon sejtetni engedi. Öt, az NB III-ból kipottyanó gárda érkezik, mellettük a kiesést megúszó, a „krémet” képviselő csapatok várnak a Csengerre...

– Természetesen indulunk a magasabb osztályban, nem azért hajtottunk, hogy most visszatáncoljunk – szögezte le Barcsay István. – A városnak szüksége van megye egyes csapatra, a hagyományok is ezt diktálják. Világos, tovább erősítésre lesz szükség, mert az átszervezés következtében borzasztóan nehéz lesz elkerülni a kiesést: amennyiben sikerül, az én szememben fel fog érni egy újabb bajnoki címmel.

KM-KT

 

Minden szinten szinte minden

A csengeriek gyakorlatilag minden szinten uralták a megyei másodosztály Carmo-csoportját. Az ifjúsági együttes – megvédve címét – újfent bajnokságot nyert, míg a „nagyok” frontembere, Katona Pált gólkirállyá koronázhatják a szombati, záró fordulót követően. A huszonhat találatot jegyző csatár meggyőző különbséggel (négy góllal...) vezet a tisztabereki Bodó Richárd előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!