Sport

2013.06.18. 13:27

Nyilasi is velük izzadt

A nyugati határszélen készülő magyar amatőr labdarúgó-válogatott csütörtökön utazik Velencébe.

A nyugati határszélen készülő magyar amatőr labdarúgó-válogatott csütörtökön utazik Velencébe. Ég a napmelegtől kopár szik sarja. A hőség akkora, hogy álló helyzetben is nehéz kibírni. Hát, még ha mozogni is muszáj... A magyar amatőr labdarúgó-válogatott is izzad becsülettel a legszebb trópusi klímát idéző forróságban, mert nem szeretne megégni az UEFA Régiók Kupája döntőjében – Olaszországban.

A Feczkó Tamás vezényelte legénység Nyírbátorból a nyugati határszélre tette át bázisát, innen startol június 20-án Velence tartományba. A gárda két nappal később, Azerbajdzsán ellen kezdi – remélhetőleg nem rövid – menetelését az amatőr Európa Bajnokságon.

– Vasárnap késő délután érkeztünk meg hosszú utazás után a szlovén határnál lévő festői környezetű Gosztolába, ahol egy minden igényt kielégítő négy csillagos wellnes szálloda az otthonunk – adta hírül Feczkó Tamás. – Az edzéseket a 10 kilométerre lévő Lentibe tartjuk. A házigazdáinkról, mindkét helyen elmondható, hogy lesik minden gondolatunkat, nem tudunk olyat kérni,amit ne teljesítenének. Történt egy változás a keretben, mivel az ebesi Fülöp Andrásnak az osztályozón kiújult a sérülése, a felsőtárkányi Kaszás Norbi került a helyére.

A legnagyobb gondott a sikeres és sikertelen osztályozóról érkezők, illetve a tétmérkőzést két hete nem játszók erőállapotának közel azonos szintre emelése okozza, de úgy gondolom, ezt hét végére, az első meccs időpontjára megoldjuk. Na és persze, a nagy meleggel is meg kell küzdenünk.

A szabolcsi futballistáktól hemzsegő, többségében az NB III. Tisza-csoportban szerepelt csapatok játékosaira építő különítmény sorsa a Magyar Labdarúgó Szövetséget sem hagyja hidegen – képviselői tiszteletüket tették a táborban.

– Nagyon nagy megtiszteltetés érte a csapatot hétfő délután: Nyilasi Tibor sportigazgató, Szepessy László és Korolovszky György szövetségi edzők meglátogattak minket – újságolta Feczkó Tamás. – Végignézték az edzésünket, közösen vacsoráztunk, majd kötetlen, jókedvű beszélgetés keretén belül megismerték a válogatottunkat. Mi pedig régi labdarúgó történetekkel lettünk gazdagabbak. A játékosoknak és nekünk edzőknek is felejthetetlen élmény marad ez az este abban biztos vagyok. Arról nem beszélve, hogy milyen óriási plusz motivációt jelent ez számunkra.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!