Sport

2013.06.11. 15:45

Profi védő is az amatőrök keretében

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A húsz játékosból voltaképpen tizenhárman szabolcsiak az régiós válogatottban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A húsz játékosból voltaképpen tizenhárman szabolcsiak az régiós válogatottban.

Feczkó Tamás, az amatőr Európa-bajnokságra készülő Keleti Régió szövetségi edzője kijelölte az olaszországi viadalra (június 22-29.) utazó csapat keretét. A húsz játékost számláló csapatból tizenegyen jelenleg is megyebeli egyesület színeiben rúgja a labdát, a többiek közül Markos János és Ungi Lajos is ezer szállal kötődik a régióhoz, ugyanakkor a kimaradók között is vannak szabolcsiak.

– Nagyon nehéz helyzetben voltam, mert a bő keret valamennyi tagja megérdemelte volna, hogy utazzon – mondta Feczkó Tamás. – Olyanoknak kellett megmondani, hogy nem férnek be a csapatba, akik mind a felkészülési meccseken, mind pedig a klubjukban jól teljesítenek, plusz Gazsi Ferenc, Gombkötő Sándor, Domokos Attila és Somogyi Tibor abba a kategóriába tartoztak, akikre az elmúlt öt évben mindig lehetett számítani, és sokat tettek azért, hogy idáig jutottunk. Orgován György sérülés miatt maradt ki, Nagy Zoltán pedig azért, mert másik régióba igazolt.

Van egy visszatérője a keretnek, Patály János neve is feltűnt a névsorban. Korábban arról volt szó, azzal, hogy a védő professzionális szerződést írt alá az NB II-es Nyíregyháza Spartacushoz, elvesztette esélyét a részvételre.

– Csakhogy találtunk egy olyan passzust, miszerint amennyiben az elitkörben szereplő futballista azóta a régión belül írt alá profi szerződést, akkor még játszhat az amatőr Eb-n – indokolta korábbi nagyecsedi futballistája visszatérését Feczkó Tamás. – Patály János esetében erről van szó, a helye pedig megkérdőjelezhetetlen a keretben.

(A TELJES CIKK ÉS A KERET A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. JÚNIUS 12-I SZÁMÁBAN)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!