Sport

2013.06.22. 13:24

Salgó Ralin jártunk

Nyíregyháza - Riport Juhász Csaba autóversenyzővel, a Salgó Midex Rali után.

Nyíregyháza - Riport Juhász Csaba autóversenyzővel, a Salgó Midex Rali után.

Salgó Ralin jártál testvéreddel, Zsoltival a hétvégén. Egy éve már, hogy nem ült melletted. Mesélnél a hétvégi versenyetekről?

- Egy kicsit álmosan kezdtünk az első Cered-i gyorson, Zsoltinak is vissza kellett szoknia a versenyzéshez, ráadásul még teszten sem ült ebben az autóban, ennek megfelelően szépen átgurultunk az első körben a gyorsokon. Talán szerencsénk is volt, hogy nem akartunk sietni, mert a fékkel újfent akadt egy pici probléma. Most a főfékmunkahenger adta meg magát, ennek következtében nehezen tudtam lassítani az autót, utána pedig nehezen oldott el a fék, ezért aztán igazán gyorsan nem is tudtunk menni, de arra jó volt a verseny, hogy lezárt pályán tesztelhessünk.

Mennyire sikerült beállítani a Toscanaban megrendezendő Casentino Rally-ra a Renault Megane-t?

- Ezt a versenyt arra szántuk, hogy megismerjük az autó viselkedését optimális körülmények között. Ez pedig sikerült is. Úgy érzem most olyan az autó, amilyet szeretnék, úgy fordul, ahogy kell neki, ha a fék probléma végre megoldódik, akkor szerintem nagyon jól lehet vele menni.

A Híres Zagyvaróna - Cered szakasz mennyire feküdt a Megane-nak?

- A Cered-i pálya tökéletes ennek az autónak és egy jó fékkel igazán jót lehetne autózni a Megane-nal. Nagyon simulékony autónak láttam a Kazári gyorson a versenyautótokat.

A lassítót szépen abszolváltátok vele. Akkora már végeztetek a futómű finomításokkal?

- Igen, szerencsére a futómű hangolása hamar megvolt, a gumi nyomás beállítása több időbe került. Újra Pirelli-t használtunk 2 év után, és úgy gondolom, hogy azóta sokat változtattak a keverékeken, ezért néha nem működött az, amit kitaláltunk. Szerencsére a verseny végére ezt is kitapasztaltuk, ami Toscana-ban majd jól jöhet, hiszen ott is ilyen forró versenyre számíthatunk.

Köszönjük Partnereink segítségét!

Találkozunk a fiúkkal Olaszországban 2013.07.05-06-án, a Casentino Rallye-n Toscanaban.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!