Sport

2013.07.17. 18:21

A britek elleni vereség után jön a negyeddöntő

Nyíregyháza - Az U20-as Európa-bajnokságon szereplő magyar férfiválogatott csoportjában a harmadik helyen zárt.

Nyíregyháza - Az U20-as Európa-bajnokságon szereplő magyar férfiválogatott csoportjában a harmadik helyen zárt.

Hiába nyerte meg az első és a negyedik negyedet is hét-hét ponttal (20–13-ra és 16–9-re), a B divíziós U20-as Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén végül 65–60-as vereséget szenvedett Nagy-Britanniától a magyar férfiválogatott. A meccset már a nyolc közé jutás tudatában játszó mieink ezzel a lengyelek és szerdai legyőzőjük mögött a csoport harmadik helyén végeztek, így a pénteki negyeddöntőben 19.15-től a másik csoport másodikja ellen lépnek pályára a romániai Pitestiben esedékes viadalon.

Ami a britek elleni meccset illeti, a mieink a negyedik negyedben 52–59-ről egy szemvillanás alatt 58–59-re jöttek fel, ám a vezetést nem sikerült átvenniük, és hiába volt húsz másodperccel a vége előtt 60–61 az állás, a végén kimaradtak a hármasok, az ellenfél pedig jól büntetett.

A Marso-NYKK különítményéből most is Polyák László kapta a legtöbb játéklehetőséget, ám 20 és fél perc alatt nem talált be (négy lepattanó szerepel a neve mellett), Jakab Péter (11 és fél perc) 4 ponttal és egy lepattanóval, Varga Márton (7 perc) ugyancsak pont nélkül, egy lepattanóval zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!