Sport

2013.07.26. 11:19

A melegben sem égnének meg

A szabolcsi együttes a lehető legjobb szereplésre törekszik a megyei válogatottak – tiszaújvárosi – tornáján.

A szabolcsi együttes a lehető legjobb szereplésre törekszik a megyei válogatottak – tiszaújvárosi – tornáján. Nem akarnak felsülni. Bár szinte biztos, hogy megsülnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei válogatott tagjai szombaton – Tiszaújvárosban. A meteorologusok ugyanis szaharai levegő beáramlásával, hőséggel riogatnak, dehát július végén furcsán venné ki magát, ha éppen fagyna...

Négy forró meccs

Garantáltan izzasztó bevetés lesz a borsodi városban meghirdetett torna, amelyen – a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával – a megyei válogatottak lépnek színre.

A Fecsku István, Bíró Csaba páros által irányított szabolcsi együttes négy összecsapást tud le a tiszaújvárosi selejtezőben. A program szerint, július 27-én, azaz szombaton előbb Borsod (kezdés: 16 óra), majd (18.20) Heves legjobbjaival mérkőznek, míg vasárnap (16 óra) a Nógrád, zárásként pedig a Hajdú megye elleni meccs következik.

A csoportgyőztes jut a nyíregyházi – augusztus harmadikára kiírt – négyes döntőbe. Az idevonatkozó szabály szerint a találkozók 2x25 percesek, döntetlen esetén nincs hosszabbítás – tizenegyespárbaj dönt.

Ugyancsak nem elhanyagolható kitétel, hogy csak és kizárólag olyan amatőr státusú futballisták szerepelhetnek, akik érvényes megyei játék, illetve sportorvosi engedéllyel bírnak!

Több lemondás történt

– Tizennyolc főt nevezésére nyílik mód, természetesen élni kívánunk ezzel a lehetőséggel – fogalmazott Fecsku István, aki azt is érzékeltette, jószerivel az utolsó pillanatban áll össze a végleges lista. – Sajnálatos módon több lemondás történt, az eredetileg tervezett játékoskeret ócskán kicserélődött, ennek ellenére azt várom, hogy megnyerjük a tiszaújvárosi tornát, szeretnénk döntőt játszani Nyíregyházán.

Fecsku István a körülményekre is igyekszik felkészíteni „fiait”.

– Az előrejelzés szerint nagy meleg lesz, ami lényegesen többet kivesz a labdarúgókból: főként úgy, hogy mindkét napon gyakorlatilag két meccset kell egymás után játszani. Még, ha rövidített időtartamú mérkőzések is lesznek, ez akkor is megterhelő. Éppen ezért fontos, hogy teljes kerettel utazzunk, mert nem szeretnénk szégyent vallani.

 

A játékoskeret

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei válogatott tagjai

Kapusok: Gagyi Sándor (Tiszalök), Gazsi Ferenc (Baktalórántháza).

Mezőnyjátékosok: Bakos Tibor (Tiszavasvári), ifj. Bíró Csaba (Ibrány), Bodó Gábor (Nagykálló), Czerula Zsolt (Nyírgyulaj), Cseh Kristóf (Tiszalök), Fejes János (Nyírmada), Deme Attila (Nagykálló), Gál Norbert (Tiszavasvári), Kántor Zsolt (Ibrány), Kiss Péter (Ibrány), Kovács Imre (Ibrány), Lakatos Bence (Tiszavasvári), Lakatos István (Baktalórántháza), Németh Attila (Nyírmada), Marics Gábor (Baktalórántháza), Somogyi Tibor (Nagykálló).

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!