Sport

2013.07.07. 17:20

Beszállt a kínaiak elleni harcba

Majoros Bence a német Bundesliga-második csapatával kötött két évre szóló, tehetséggondozó szerződést.

Majoros Bence a német Bundesliga-második csapatával kötött két évre szóló, tehetséggondozó szerződést.

„Olyan, mintha egy magyar labdarúgó a Bayern Münchennel vagy ne túlozzunk, a Borussia Dortmunddal kötött volna előszerződést” – jellemezte a helyzet komolyságát Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője azok után, hogy pecsét került Majoros Bence és a TTC Ochsenhausen által kötött szerződésre. A német klub azon kívül, hogy a Bundesliga második helyezettje (ezért Dortmund, és nem München...), az élharcosa a kínai uralom megtörésének, és programja, az úgynevezett Masters College keretében igyekszik becserkészni a kontinens legígéretesebb játékosait. Így került képbe a 16 éves nyírbátori versenyző, aki már nem volt teljesen ismeretlen Ochsenhausenben.

Bármikor utazhat

Bence korábban két hetet már eltöltött a német edzőközpontban, ahol jelenleg olyan játékosok alkotják a csapatot, mint az athéni olimpiai bajnok dél-koreai Rju Szeung-min, a portugál Tiago Apolonia, az orosz Kiril Szkacsov és a brit Liam Pitchford – mondta Csekő Sándor. – A szerződés értelmében a következő két évben ők fogják koordinálni Bence felkészülését, mind szakmailag, mind pedig marketing vonalon. A németek felismerték, hogy a sportág halálához vezethet a kínai egyeduralom, és tudatosan választják ki azokat az alanyokat, akik megtörhetik a hegemóniájukat. Óriási dolog, hogy Bence bekerült ebbe a szűk körbe, hiszen nemcsak a játéktudás, hanem az emberi tulajdonságok is meghatározóak voltak.

Gyanítható tehát, hogy a péntektől már a csehországi Ostravában, az ifjúsági Európa-bajnokságon versenyző Majoros Bence előbb-utóbb légiósnak áll. De vajon mikor csatlakozhat az ochsenhauseniekhez?

– Nehéz erre válaszolni, de szeretném, ha tizennyolc és húsz éves között már megütném a Bundesliga színvonalát – válaszolta az érintett. – Ebben sokat segíthet a jelenlegi szerződés, hiszen bármikor mehetek az idei Bundesliga-döntőshöz edzeni. Addig az a biztos, hogy a következő bajnokság során még biztosan nyírbátori játékosként ragadom meg az ütőt.

A tizenhat közé vágyik

Az esztendő fő versenye Bence számára az ostravai kontinensviadal, amelyre annak ellenére is kiharcolta a részvételt, hogy a három ifiévből csak most zárja az elsőt, tehát többnyire a felnőttkor küszöbén lévő riválisokkal veszi majd fel a versenyt.

– Azt még nem tudom, hogy a csapatversenyek során lehetőséghez jutok-e, de az egyéni viadalra vonatkozó tervem az, hogy jussak be a legjobb tizenhat közé, az már jó eredmény lenne – beszélt az Eb-re meghatározott céljairól a bátori titán. – Párosban német partnerem lesz, akivel kint találkozom majd először, vegyes párosban pedig Imre Leilával próbálunk minél több meccset megnyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!