Sport

2013.07.04. 11:39

Drámai csatában talált gazdára a kispályás szuperkupa

Nyíregyháza - Szerdán este rendezték meg a Nyíregyházi városi stadion centerpályáján a kispályás labdarúgók szuperkupa döntőjét.

Nyíregyháza - Szerdán este rendezték meg a Nyíregyházi városi stadion centerpályáján a kispályás labdarúgók szuperkupa döntőjét.

A csapatok derekasan kitettek magukért, hatalmas csatákon át jutott a két együttes a döntőbe. Mindenki nagy várakozással tekintett az összecsapás elé, még a főszervezők is, a házigazda részéről Dajka László, a szponzorként is fellépő Magyar Attila, és itt volt egy ikon, Listván Attila aki, az első kispályás futball bajnokságot szervezte Nyíregyházán. A két csapat a kezdő sípszót követően egymásnak feszült, sárga csíkozású mezben a Red Wolf, kékben a Geoprofi Steel. Az első félidő egy óriási hibával indult, ami meg is határozta a játék képét, a Red Wolf kapusa egy védésnél kilépett a hatosról, és kézzel ért a labdához, amiért kiállították. Az emberelőnyt nem váltotta gólra a Geoprofi, viszont, amikor lejárt a kiállítás, feljött a Red Wolf. Gól nem született, de fordulás után ismét a mezőnyjáték dominált. Egy hiba ekkor már gólt eredményezett. A Geoprofi Steel kapusa vizet kért, a bedobott üvegre figyelve a védekezés lyukassá vált, és egy kigurítást a védővel közösen elnéztek. A bedobásból lecsorgó labda üresen találta a Red Wolf játékosát, aki azt bevágta a kapuba.

Óriási harc folyt a pályán, a Red Wolf ölte a játékot, a Geoprofi Steel nem tudott áttörni, ekkor úgy tűnt, egy gólos meccsen dől el a kupa sorsa. Az utolsó pillanatban mégis fordult a kocka, egy büntető területen belüli kezezést a bírók megadtak, és heves indulatok között a Geoprofi Steel játékosa a felső sarokba vágta az egyenlítő gólt. Ezután sorsoltak, és kezdődtek a büntetők. Egyetlen ember sem fogadott volna rá, hogy az első lövés fogja eldönteni a kupa sorsát, pedig így történt. A Red Wolf kezdhette a büntetőket, és a fölé vágott labda után még négy lövésig élt a remény, azonban a Geoprofi Steel ekkor már nem hibázott, és végül ők emelték magasba a Listván Attila által felajánlott vándorkupát, aminek kicsinyített mását megtarthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!