Sport

2013.07.30. 08:15

Eb-elődöntőben asszisztált

Vasárnap ért véget Svédországban a női labdarúgó Európa-bajnokság, a fináléban Németország a két büntetőt is bakizó Norvégiát győzte le 1–0-ra. A finálé idején már Magyarországon tartózkodott mindkét magyar játékvezető, ám emiatt korántsem csalódottak, mi több, büszkék lehetnek a teljesítményükre.

Vasárnap ért véget Svédországban a női labdarúgó Európa-bajnokság, a fináléban Németország a két büntetőt is bakizó Norvégiát győzte le 1–0-ra. A finálé idején már Magyarországon tartózkodott mindkét magyar játékvezető, ám emiatt korántsem csalódottak, mi több, büszkék lehetnek a teljesítményükre. Az ibrányi FIFA-asszisztens, dr. Kulcsár Judit álmai váltak valóra, hogy a többszöri keretszűkítés után is az Eb végjátékáig ott lehetett, és a hab a tortán: a svéd–német elődöntőben kapott megtisztelő feladatot.

A külvilágtól elszeparálva

– Természetesen úgy indultam el közel egy hónapja, hogy jó lenne minél tovább maradni, de mivel a földön járok, tisztában voltam a lehetőségekkel – idézte fel a közelmúltat Judit.

– Először a Kulcsár Katalin által vezetett Norvégia–Izland találkozón kaptam feladatot, majd külön választottak bennünket, és a román Teodora Albon munkáját segítettem a Norvégia–Hollandia meccsen.

Utána ismét együtt működhetett a két Kulcsár: a csoportmérkőzések utolsó fordulójában a svéd–olasz rangadó következett. Bár minden összecsapás után értékeltek bennünket, a negyeddöntő előtt volt az első rosta. Mindketten maradtunk, azt követően kaptuk az Olaszország–Németország mérkőzést, amit a magyar származású, szabolcs-szatmár-beregi rokoni szálakkal rendelkező Marozsán Dzseniffer gólja döntött el.

A legjobb négy között a svéd–német derbin a svájci Esther Staubli asszisztense lehettem, Kati pedig a másik elődöntőn volt tartalék-játékvezető. A döntő idejére már hazaértünk, de emiatt egy csöppnyi hiányérzet sincs bennünk.

Ez volt dr. Kulcsár Judit második felnőtt női Európa-bajnoksága, előzőleg Finnországban bizonyított. Mint akkor, ezúttal sem látott sokat a skandináv országból.

– Bennünket teljesen elszeparáltak a külvilágtól, ami ilyenkor teljesen természetes, hiszen csak a feladatunkra koncentrálhattunk. Tudtam, hogy mire számíthatok, nem azért utaztam oda, hogy felfedezzem Svédországot. A főhadiszállásunk Jönköpingben volt, Kalmar, Vaxjö, Halmstad és Göteborg stadionjaiban jártam. Mindegyik mérkőzés felemelő élmény, de természetesen a legjobb hangulat a rendező svédek meccsein uralkodott. 

Vastaps a megyei táborban

Alig tért haza Svédországból dr. Kulcsár Judit, egy nappal később felkereste a megyei labdarúgó-játékvezetők edzőtáborát. Az illusztris vendéget vastapssal üdvözölte a közel kétszáz fős tagság Baktalórántházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!