Sport

2013.07.01. 12:21

Ezüst a lelkes zelkeseknek

Nyíregyháza - Nem sok hiányzott a bajnoki címhez, de így is eddigi legjobb eredményét érte el a Zelk-iskola csapata a kosárlabda országos diákolimpiai döntő IV. korcsoportjában.

Nyíregyháza - Nem sok hiányzott a bajnoki címhez, de így is eddigi legjobb eredményét érte el a Zelk-iskola csapata a kosárlabda országos diákolimpiai döntő IV. korcsoportjában.

Az eddig legkiemelkedőbb diákolimpiai eredményét érte el a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Iskola fiú kosárlabdázásban. A hosszú évek alatt a GKS-sel közösen folytatott szisztematikus munka eredményeként a IV. korcsoportos legénység a második helyen végzett a Mezőberényben rendezett országos fináléban, és csak nagyon kevés hiányzott az elsőséghez.

A Pethő Ákos, Gombkötő Norbert és Sallai István által gardírozott nyíregyháziak mindhárom csoportellenfelüket legyőzték, majd az elődöntőben is diadalmaskodtak, így a fináléban újra összetalálkoztak az első fázisban csaknem 30 ponttal felülmúlt budapestiekkel. A Vasas utánpótlásbázisát adó, négy korosztályos válogatottal kiálló fővárosiak ellen aztán balszerencsésnek bizonyultak a zelkesek, és minimálisnak mondható, hárompontos vereséget szenvedtek, így be kellett érniük az ezüstéremmel. A döntő során nyújtott teljesítménye alapján a Zelk-iskola csapatából torna válogatottjának tagja lett Keul Tamás, míg a csapat legjobbjának járó különdíjat Groska Ádám kapta.

Országos diákolimpiai döntő

IV. korcsoport, fiúk

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Zelk–Békéscsabai Lencsési 80–66, –Budapesti Csík 86–57, –Debreceni Kossuth 85–70. A csoport végeredménye: 1. Nyíregyházi Zelk 6 pont.

Elődöntő: Nyíregyházi Zelk–Körmendi Olcsai-Kiss 103–61.

Döntő: Budapesti Csík–Nyíregyházi Zelk 90–87.

Végeredmény: 2. Nyíregyházi Zelk Zoltán Angol-Német Kéttannyelvű Általános Iskola (Bolden Immánuel, Demeter Ádám, Galambos Máté, Groska Ádám, Heinrich László, Keul Tamás, Kovács Marcell, Papik Ákos, Rudik Máté, Szabó Balázs, Vaskó György, Virányi Boldizsár, edzők: Pethő Ákos és Gombkötő Norbert, testnevelők: Bakosi Béláné, Jakab Péterné és Sallai István).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!