Sport

2013.07.20. 14:48

Fényi Anna és az autósport

Beszélgetés Annával, aki BMW-ket zaboláz meg, és tereli őket kilinccsel előre.

Beszélgetés Annával, aki BMW-ket zaboláz meg, és tereli őket kilinccsel előre.Kedves Anna, nem most kezdted az autóversenyzést. Mesélnél a kezdetekről az autótípusokról, az eredményeidről?

- Nagyon - nagyon régóta rajongok az autókért és az autósportért.

Öröm és mámor volt, amikor kijutottam komolyabb versenyekre mint néző.

Libabőrős voltam mikor tőlem pár méterre száguldottak el, a durvábbnál durvább versenyautók. Idővel már nem csak a pálya széléről élveztem a verseny örömét, bekerültem jobb 1-be ami hihetetlen élményt nyújtott.

2010-ben Budapestre költöztem és nagy szerencse folytán bekerültem A Csapatba, ami TAG Racing néven ismert. Sokat jártunk versenyekre, amíg egy nap poénból beneveztek egy Kiskunlacházi FRT versenyre. Gyökerestől változott meg az életem, innentől nem volt visszaút.

Egy E30 2.5 24v-es BMW-vel kezdtem a pályafutásom, amin minimális átalakítások voltak.

Elindultam 2 kupasorozatban is, amiket eredményesen sikerült teljesítenem. Megnyertem az amatőr női kategória éves bajnokságát és lehetőség szerint indultam más amatőr rendezvényeken is.

Az évek során több autó váltás is volt de maradtam a típusnál.

Versenyeztem E36 2.5 24v-el, E36 M3, majd megismerkedtem a szerelmemmel ami az E30 4.0 v8.

Nekem nagyon bevált, rengeteg fejlesztés, módosítás, és munka van benne, ami meghozza gyümölcsét. :)

Mostanában többet látunk keresztbe menni egy BMW-vel. Van-e célod a Drift szakágban, esetleg vagy maradsz autóversenyző?

- Igen, Lacházán, ahol indultam kupasorozatban előszeretettel mentem keresztbe edzéseken, mint íven és indultam driften amatőr kategóriában is. Alapjába véve nagyon élvezem a kilincsel előre autózást, de azt hiszem maradok a rallynál.

Versenyzésed láttán egy nagy csapat vesz körbe minden egyes versenyen. Mesélnél erről a portálolvasóknak?

- A csapat már-már olyan mint egy nagy család. Sokan léptek be, és sokan léptek ki rövid, és hosszabb időn belül de a "kemény mag" megmaradt.

Mi vagyunk a TAG Racing. Leginkább BMW-et lehet látni versenyeken de vannak csapattársak, akik első kerekes autókkal is bizonyítanak és tarolnak versenyeken, hol hazai hol külföldi rendezvényeken.

A távolabbi céljaidról, 2014-es versenyzéseddel kapcsolatban megtudhatunk-e tőled egy kis infót?

- Vannak NAGY terveim :) Idén tervben van a Szilveszter rally, és a 2014-es évben szeretnék kicsit komolyabb versenyeken elindulni. Ahol nem csak bójákat és gumikat kell kerülgetni, hanem nagyobb a kihívás, nagyobb az adrenalin.

Köszönöm az egész pályafutásom alatt a lehetőséget és az autót a támogatóknak, TAG Racing-nek, aminek alapköve "Édesapa", Yokai8 Music Club, Yaga Autó Vác, Csoda Tours, barátoknak, akik szakmai tanácsokkal láttak el és terelgettek a sikeres út felé. Aggódó anyukámnak, aki kivételesen nem vissza tartott és lebeszélt erről az őrületről, hanem büszkén bátorított.

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!