Sport

2013.07.16. 07:30

Jegyzet: Tysonék kiütötték a királynőt

<em>Nem elég becsületesnek, tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ha pedig ez a rész is stimmel, akkor olykor a látszat csal. Mint vasárnap, a sportágak királynőjének a gyásznapján, amikor világgá kürtölték a lesújtó híreket. Robbant az időzített bomba: korábbi doppingvizsgálatok eredményeit kommunikálták, és a sokkot fokozandó ugyanazon a napon, néhány órányi eltéréssel osztották meg a bálványozók millióival a sorscsapásokat</em> - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Nem elég becsületesnek, tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ha pedig ez a rész is stimmel, akkor olykor a látszat csal. Mint vasárnap, a sportágak királynőjének a gyásznapján, amikor világgá kürtölték a lesújtó híreket. Robbant az időzített bomba: korábbi doppingvizsgálatok eredményeit kommunikálták, és a sokkot fokozandó ugyanazon a napon, néhány órányi eltéréssel osztották meg a bálványozók millióival a sorscsapásokat - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Ami jelen esetben pozitív (a doppingminta), az beláthatatlan következményekkel nyomja a negatív sávba a futókat, és az értük rajongókat. Világsztárok feje hullott a porba. Tyson Gay, Asafa Powell és Sherone Simpson is megbukott a versenyen kívüli ellenőrzésen. Egy hónappal ezelőtt Veronica Campbell-Brown botlott hatalmasat egy kontroll alkalmával. Az élsportba vetett hitet sokadszorra ingatták meg, a királynő cselszövő alattvalói. Ami a futballban fogadási csalás néven émelyeg, az az atlétikában a tiltott szerek használatával fejti ki kártékony hatását.

A kerékpárt a Tour de France botránykrónikájával már gallyra vágta, kész csoda, hogy az idei, 100. Tourt elkerülte eddig az évek óta visszatérő tortúra. Gátlástalan(ul futó) szerencselovagok mindig is lesznek, a kérdés csak az, hogy utoléri-e őket a végzet, vagy tisztességtelen előnnyel megelőzik a doppingellenőröket? Az egész ezen áll vagy bukik. Sír, zokog a királynő, hódolói romokban hevernek, mint akit gerellyel szúrnak le, kalapáccsal vernek fejbe, és elnyeli a vizesárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!