Sport

2013.07.25. 08:07

NYKSE: egyre eredményesebben tekernek

Tavasszal alakult meg a Nyíregyházi Kerékpáros Sport Egyesület, az eddig eltelt pár hónap alatt számos versenyen bizonyítottak a bringások. A jól sikerült ibrányi versenynek hamarosan folytatása lesz.

Tavasszal alakult meg a Nyíregyházi Kerékpáros Sport Egyesület, az eddig eltelt pár hónap alatt számos versenyen bizonyítottak a bringások. A jól sikerült ibrányi versenynek hamarosan folytatása lesz.

– Azt a célt tűztük ki, hogy egy olyan kerékpáros egyesületet hozzunk létre, amely sikeresen képviseli városunkat, illetve ismét méltó helyére emeli a megyei országúti kerékpársportot az országban – kezdte lapunk tájékoztatását Solymosi János, a klub vezetője és versenyzője.

Tehetséges fiatalok

– Ez jó úton halad, hiszen egyre jobban szerepelünk az országos megmérettetéseken és egyre több utánpótlás versenyzőnk van, akikre alapozva jövőre egy komoly országos klubbá nőhetjük ki magunkat.

– Jelenleg három licenszes versenyzőnk van – folytatta Solymosi János. – Fodor Dávid serdülő korcsoportban tavaly amatőr kategóriában magyar bajnoki címet szerzett, idén azonban már az igazoltak mezőnyében szorongatja a többi versenyzőt. Az idén időfutam ob-én az ötödik, míg a mezőny ob-én nyolcadik helyen zárt. Jelenleg a hegyi országos bajnokságra készül, amelyen – nyírségi kerekes létére – szintén pontszerző helyre várjuk.

Kató László, aki az ifjúsági korcsoportban bizonyítja rátermettségét, hiszen a versenyeken rendre a mezőny elejében végez, és a felnőtt korosztályban is eredményesen teker. Jelenleg a pálya országos bajnokságra készül – 1000 m-es állórajt –, és reméljük dobogóra tud kerülni, hiszen edzéseken reményt keltő időket teker. Felnőtt korcsoportban pedig jómagam vettem fel ismét a kesztyűt... Vannak új versenyzőink is, akikkel nem régen kezdtük a munkát, és szintén jó kerekesnek ígérkeznek.

– Létrehoztunk egy mountain bike szakágat is az egyesületen belül, hiszen a csapatban tudhatunk két remek mtb, cyclocross szakági versenyzőt, Farkas Attilát és Farkas Józsefet, akikre alapozva ezekben a szakágakban is országos eredményeket tudunk elérni. Várjuk azon kerékpárosok jelentkezését, akik szeretnének hozzánk csatlakozni, és részesei lenni a klub életének – így Solymosi János. A közelmúltban az NYKSE, az Ibrány SE-vel és az ibrányi önkormányzattal közösen rendezett egy közel 100 km-es országúti mezőnyversenyt.

Csapatban a második helyen

Az NYKSE bringásai közül a 18-40 éves korcsoportban Farkas Attila az első helyen végzett. A 18 év alatti korcsoportban Fodor Dávid a második, míg a 40 év felettieknél Egri Kiss Tibor a harmadik helyen ért célba. A csapatok versenyében pedig az NYKSE különítménye (Kató László, Fodor Dávid, Solymosi János) a debreceniek mögött a második helyen zárt.

A verseny jól sikerült és hamarosan folytatása is lesz, hiszen augusztus tizennyolcadikán Ibrány belvárosában egy háztömbkörüli viadalt rendeznek, amelyre nincs nevezési díj!

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!