Sport

2013.07.21. 12:53

Összhangban a Casentino Rallyn

Beszélgetés Juhász Zsolt autóversenyzővel, aki navigátorként vett részt egy Nemzetközi Rallye versenyen Olaszországban.

Beszélgetés Juhász Zsolt autóversenyzővel, aki navigátorként vett részt egy Nemzetközi Rallye versenyen Olaszországban. Kedves Zsolt! Első Mitropa Rally Cup-os versenyeden vagy túl. Miként sikerült megtalálni az összhangot a verseny folyamán a pilótáddal, aki mellesleg a testvéred?

- Nem volt nehéz megtalálnunk az összhangot, mert korábban már navigáltam a testvéremnek, majd egy évtizedig, igaz az utóbbi két évben nem indultunk együtt, de a versenyt megelőzően volt lehetőségünk tesztelni, például a Rallye túrában, Ózdon.

A 137km gyorsaság szakasz közül, melyik és miért tetszett számodra?

- A 4-es Crocina-i gyorsasági tetszett, elsősorban a pálya technikássága miatt, illetve a 23km-es hosszúsága miatt.

Az utolsó, nyolcadik gyors 35,44 km volt, amit éjszaka kellett teljesíteni. A nappal sem egyszerű a kanyar-kanyar hátán lévő szakaszokon fejben ott lenni. Itt az esti gyorson, hogy sikerült a navigálás?

- Jól sikerült a navigálás, bár kissé megnehezítette a dolgunkat, hogy a gyorsasági utolsó pár kilométerén kezdtük beérni az előttünk rajtolót, így a porfelhőjét is számításba kellett vennünk, az értékes másodpercek vesztése mellett.

Kérlek, értékeld a magatok teljesítményét, eredményeteket és a verseny rendezését!

- Ha 10-es skálán kellene értékelnem a teljesítményünket, a 8-ast tudnám megjelölni, az olasz helyismeretem hiánya miatt. Az 5. helyen végeztünk, ez jónak mondható, az összkerekes kategóriában, elsőkerekesként. A verseny rendezése kiváló volt, nem voltak csúszások, várakozások, precízen lepörgött az egy napba összetömörített verseny.

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolók?

- Szintén Olaszországban, augusztus 31-én a Rally Alpi Orientali-n.

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!