Sport

2013.07.13. 11:08

Palásti Luca a fináléban is nagyszerűen futott

Nyíregyháza - Széles Imre tanítványa várakozáson felül szerepel a donyecki ifjúsági világbajnokságon.

Nyíregyháza - Széles Imre tanítványa várakozáson felül szerepel a donyecki ifjúsági világbajnokságon.

Csütörtökön széles mosollyal konstatálta Palásti Luca mestere, hogy tanítványa parádés futással, egyéni rekorddal (54.47) jutott a donyecki ifjúsági atlétikai világbajnokságon a 400 méter péntek esti fináléjába.

A Nyírsuli versenyzője az egyes pályán rajtolt, a mezőnyben rajta kívül három európai volt, egy brit és egy orosz versenyző.

Luca a döntőben is jól futott, ugyan végül a nyolcadik helyen ért célba, ami élete második legjobb idejét jelentette (54.81). A döntő egyébként a brit Sabrina Bakare nyerte (52.77), ő valamint még másik három induló is egyéni csúcsot állított be.

Váltóban az amerikaiak ellen

- Természetesen nagyon elégedett vagyok, hiszen Luca várakozáson felül teljesített az egyéni csúccsal és a döntőbe jutással, hiszen a mezőny nagyon erős volt. És még nincs vége, hiszen szombaton délelőtt a váltóban is indul, ráadásul abban az elődöntőben, amelyikben az amerikaiak is futnak. A vacsora után jöhetett pihenés, hiszen pár nap alatt négy darab négyszázat is teljesíteni nagy erőpróba- tudtuk meg a helyszínről Széles Imrétől, Luca edzőjétől.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!