Sport

2013.08.23. 20:06

A hazai premieren is a győzelem a cél

Nyíregyháza - Szombaton a szintén győzelemmel rajtoló Dunaújváros lesz a Szpari ellenfele.

Nyíregyháza - Szombaton a szintén győzelemmel rajtoló Dunaújváros lesz a Szpari ellenfele.

Az egycsoportos másodosztályú focibajnokság második körében két három ponttal nyitó csapat feszül majd egymásnak a nyíregyházi Városi Stadionban. Mint ismert, a házigazda Nyíregyháza Spartacus az Ajka vendégeként nyert, míg az ellenfél Dunaújváros otthonában győzött (2-0) a Vasas ellen.

A Duna-partiak az előző bajnokságban az NB III Dráva-csoportjában végeztek az élen és az osztályozónak már biztos NB II-es résztvevőként vágtak neki, összesítésben így is jobban bizonyultak a Sopronnál. A Duna-partiakat Dobos Barna vezetőedző irányítja, a csapatban jó pár, az élvonalban is megfordult rutinos focista van, így például a kapus Milinte Árpád, aztán Csehi Tamás, Sitku Illés, Böőr Zoltán.

- Úgy érzem jól sikerült a heti felkészülés és bizakodva várom a szombati, hazai premiert - kezdte beharangozó-beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– Egyértelmű a célunk, mégpedig a győzelem. láttam a Dunaújváros-Vasas mérkőzést, az alapján kulturáltan, jól focizó csapatot láttam az újvárosiakban - folytatta a vezetőedző. – Az is feltűnt, hogy gyorsabban játszanak mint az Ajka. Másként kell majd futballozni mint legutóbb, de remélem a hazai pálya minket segít majd.

– Most játszunk majd itthon először az új összetételű csapattal, bízom abban: a közönség végig buzdít majd minket. A középpályán támadóbb szellemű csapatot akarok majd látni, ezért változások lesznek a legutóbbi kezdőcsapatban. A legfontosabb a győzelem, a három pont megszerzése, természetesen az igazi az lenne, ha mindez jó játékkal is párosulna – így Lucsánszky Tamás.

Az egyik változás mindenképpen az lesz, hogy a héten kirobbant újabb bundaügyben érintette F. Ádám nem lesz a csapatban.

KM-ML

Tiszteletbérletek

A klub vezetése szép gesztussal kedveskedik a korábbi Szpari-játékosoknak. Mindazok a focisták és edzők, akik legalább egy esztendőt játszottak a Spartacusban, vagy annak jogelődjeiben, tiszteletbérletet kapnak, amelyeket szombaton fél öttől vehetnek át a klub képviselőjétől a klubház felőli főbejáratnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!