Sport

2013.08.27. 09:12

Akivel nem vettek zsákbamacskát

Fehérgyarmat - Balás Gergő megnyitotta a „gólcsapot”: két találata győzelmet ért a Szatmár Unió FC számára.

Fehérgyarmat - Balás Gergő megnyitotta a „gólcsapot”: két találata győzelmet ért a Szatmár Unió FC számára.

Balás Gergőt nem véletlenül „pécézte ki” magának a Szatmár Unió FC. A harminc éves csatárra júliusban csapott le a megyei első osztályú futballegylet: a korábban élvonalbeli klubokban (Debrecen, Győr, Diósgyőr), illetve a második vonalban (Nyíregyháza) edződött játékos nem vettek zsákbamacskát.

A debreceni nevelésű támadó számára a szabolcsi közeg egyáltalán sem ismeretlen terep. Olyannyira, hogy a 2006/07-es szezonban – harminchárom góllal – NB III-as bajnoki címhez segítette a Balkányt. A legutóbb két évet az osztrák hatodik ligában húzta le, alig néhány hete szerződött a Fehérgyarmaton székelő gárdához.

– Bakos Bencével játszottam kint Ausztriában, ő néhány hónappal korábban hazajött és a Szatmár Unióhoz igazolt, és szerettük volna ismét egy csapatban szerepelni – taglalta a nyáron történteket Balás Gergő. – Nagyon korrekt feltételekkel megállapodtunk az Unió vezetőivel, így kerültem ide. Való igaz, különösen a Balkányban eltöltött időszak miatt kellemes emlékek fűznek ehhez megyéhez: Mirgai László vezényletével fölényesen nyertünk bajnokságot, ráadásul gólkirály lettem. A balkányi csapat eredményeit azóta is figyelemmel kísérem, a jelenlegi edzőnek, Dán Ferenc barátomnak üzenem: sok sikert kívánok neki, ha a a játékosok átveszik az általa képviselt mentalitást, nem lehet gondjuk.

Nos, Balás Gergő szombaton megnyitotta a „gólcsapot”. Az elszúrt dombrádi rajt után még egy baki aligha fért volna bele: a Szatmár Unió a 30. perctől tíz főre fogyatkozva gyűrte le (2–0) az újonc Csengert – a friss szerzemény két góljával.

– Jókor jött ez a győzelem – nyugtázta Balás Gergő. – Egyben jeleztük: egységesek vagyunk, létszámhátrányban is ki tudtuk harcolni a győzelmet. Egy csatár pedig mindig ilyen hazai bemutatkozásról álmodik: sok néző előtt, mindjárt kétszer is betalálni, ennél nem kell jobb. Remélem ez a siker lökést ad a folytatáshoz, és bizonyítani fogjuk, a dombrádi vereség kisiklás volt csupán. Szentül hiszem megmutatjuk, jóval többre vagyunk képesek annál, mint amit a nyitányon nyújtottunk. Siska Atitla nagyon jó, átgondolt edzéseket tart, ami nem csak a szokásos duma, ennek köszönhetően megfelelő erőben vagyunk. Ugyanakkor szükséges még némi idő, hogy teljesen összeérjen a csapat, és elérje a tervezett célt.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!