Sport

2013.08.15. 09:09

Balu kapitány is nyomja majd a pedálokat Nyírádon

Nyírád - A pályatulajdonos is indul az autókrossz Európa-bajnokság hatodik, NYIRLOG-futamán.

Nyírád - A pályatulajdonos is indul az autókrossz Európa-bajnokság hatodik, NYIRLOG-futamán.

A technikai sportágak kedvelőinek a közelgő hétvége az autókrosszról és a nyirádi katlanról fog szólni. Ekkor és itt rendezik az Autókrossz Európa-bajnokság hatodik, NYIRLOG-futamát, amely iránt hatalmas az érdeklődés. Tizennégy nemzet közel száz pilótája küzd majd a négy kategóriában (SuperBuggy 28 induló, Touring 22 induló, Buggy 1600 30 induló és junior Buggy 12 induló). Az első két géposztályban öt-öt, a harmadikban három magyar versenyző indul. A mieink közül Szabó Krisztián a Buggy 1600-ban tizenhét pont előnnyel áll összesítésben az élen, míg Kárai Tamás a Touring géposztályban két pont hátránnyal a második.

Módosított futómű

Néhány ralikrosszozó is megméretteti magát az európai elitben, közülük ketten a Nyirádi Motorsport Kft. versenyzői. Mózer Attila mellett Révész Bálint pályatulajdonos is megpörgeti majd a Mitsubishit.

– Természetesen, mint tulajdonos a pályát jól ismerem, ám autókrosszban eddig mindössze egy kört mentem a nyirádi katlanban, egy Zóna Trófea-futamon – kezdte lapunk tájékoztatását Révész Bálint.

– Akkor sajnos az autó megadta magát, remélem most nem így lesz. Szeretném kipróbálni magam ebben az erős mezőnyben, az autót felkészítettük, a futóművet a murvához igazítottuk. Amennyiben nem jön közbe semmi, szeretnék az első tízben végezni, egy jót autózni. Pályatulajdonosként pedig azt szeretném, hogy sokan legyenek itt, jól érezzék magukat és egy remek verseny élményeivel térjenek majd haza – így Révész Bálint, akit a versenypályán Balu kapitányként is ismernek.

A pályatulajdonos jóvoltából a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkező szurkolók minden típusú jegy árából 2 ezer forintos kedvezményt kapnak. A kedvezményes belépőt az kaphatja, aki a pénztárnál a lakcímbejelentő kártyájával igazolja, hogy valóban megyebeli.

KM-ML

Autokrossz: Az Európa-bajnokság hatodik, NYÍRLOG futama, Nyirád, menetrend

Szombat

11–13: Szabadedzés

13–16: Hivatalos időmérő edzés

16:30: 1. időfutam

Vasárnap

9: 2. időfutam.

11.30: 3. időfutam.

14–14.30: Autogramosztás.

15: Döntők.

17.30: Hivatalos díjátadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!