Sport

2013.08.20. 17:26

Bulijoe odatette a vasat a Tatabánya Ralin

Ismét túl vagyunk egy Rali Túra bajnoki futamon, ezúttal Buránszki Joe- val készült interjú a Tatabánya RTE futam után.

Ismét túl vagyunk egy Rali Túra bajnoki futamon, ezúttal Buránszki Joe- val készült interjú a Tatabánya RTE futam után.

Szem látomást másképp viselkedik a TDi Golf mint eddig. Mesélnél a változás okairól?

- Igen, egy futam kihagyása után nagyon nagy kedvvel ültünk újra az autóba. A rugókat erősebbre cseréltük és a cooler csövezésen fejlesztettünk, amitől megvolt a teljesítményhez szükséges turbó nyomás tartósan. A kanyar sebességünk és az autó kitörési szándéka a billegések javulása miatt, szintén nagyon sokat javult. Azt gondolom a kihagyás kicsit jót tett nekem is, és a jobb kocsi egy kicsit jobb sofőrt is eredményezett.

Az autóban jól működött a kommunikáció a navigátorommal, akit ezúton is meg kell dicsérjek az egyenletes teljesítmény miatt. Így gondolom nekem jobban inkább a vezetésre kellett, vagyis lehetett koncentrálnom. Az első gyorsaságin egy hibásan diktált, leírt és visszadiktált kanyar miatt kis híján megoldottuk hogy más kocsiba gondolkodhassunk azonnal. Némi korrekcióval és reflexel egy kisebb koccanással, melynek nem volt az autóban és utasaiban sem kára egészen az első szervizig tudtunk menni. A fehér aszfalt nagy tanulság nekünk, és sok apró megcsúszás tarkította a féktávokat és a kanyarokat.

Azonban azt kell mondanom, soha nem mentünk még ennyire törekvően. Az autó nagyon jól teljesített, pedig eddig ekkora terhelést nem kapott, és ez természetesen a nagyszerű csapatom sikere, akik már hosszú évek során támogatottak engem autósport sikereim elérésében. Ezen a versenyen sok minden eldőlt, és szeretnénk a következő évben nagy meglepetés okozni az ellenfeleknek a kategóriánkban.

Az időeredményeket tekintve a Pusztavám - Oroszlány szakaszon folyamatosan javultatok, de a Rugógyárin igen is, meg nem is. Miből is adódtak ezek az időkülönbségek?

- Hát azt gondolom minden gyorsaságin folyamatosan javultunk. Még az utolsó is, merthogy életünkben nem mentünk ennyire jót. Ez valami elmérés lehetett, de jelentősége részünkről nincsen. Konzisztensen javultunk és gyorsultunk, és ennél jobbat most nem is láthatnák ebben a versenyben. Nem volt igazán nagy hibánk, persze volt olyan hely ahol még 5-10 mp között tudtunk volna javulni. Én visszakerestem a tavalyi versenyünk időeredményeit, és ahhoz képest 35 másodperccel javultunk. Azt gondolom ez önmagában nagyon jól hangzik, még ha elmondhatom hogy nagyon alacsony tudásra kezdtünk építkezni.

Volt-e esetleg kalandotok ezen változatos talajú aszfalton?

- Igen, az egyik féktáv nagyon megtréfált minket. Kicsit túl bátrak voltunk, és a fékek ezen a talajon nem teljesítettek. A rosszból kihoztuk a maximumot és jobb elején a vonószemmel megtoltunk egy traktor gumit. A lökhárítót kellett a szervizben a helyére tenni. Azon túl nem volt semmi igazán nagy kalandunk. Annyira viszont pont megijedtünk itt, hogy már benne lesznek a aszfaltváltások az itinerben ezentúl!

Legközelebb hol találkozhatnak veletek a szurkolók?

A következő egy egyben utolsó RTE futamon fogunk rajthoz állni 2013.09.22-én Vácon, amennyiben a szponzorok elő tudják teremteni az ehhez szükséges anyagi forrásokat.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!