Sport

2013.08.29. 13:04

Elismerés az NYKK három bronzérmes játékosának

Nyíregyháza - Jakab Péter, Polyák László és Varga Márton plakettet vehetett át a csütörtöki közgyűlés előtt, a jövő heti torna előtt megérkezhet az első légiós.

Nyíregyháza - Jakab Péter, Polyák László és Varga Márton plakettet vehetett át a csütörtöki közgyűlés előtt, a jövő heti torna előtt megérkezhet az első légiós.

A nyíregyházi önkormányzat csütörtöki közgyűlése előtt városi elismerésben részesült a Marso-NYKK három kosárlabdázója, akik tagjai voltak a romániai Pitestiben bronzérmet szerzett U20-as férfi válogatottnak. A csapat a júliusi eredményével feljutott a legjobbak közé, vagyis az A divízióba. Ezt a teljesítményt ismerte el a városvezetés akkor, amikor plakettet nyújtott át Jakab Péternek, Polyák Lászlónak és Varga Mártonnak, akik aktív részesei voltak a sikernek.

A kitüntetés átvétele után a trió máris loholt a Bujtosi Szabadidőcsarnokba, ahol csütörtökön délelőtt már edzés várt rájuk. Az októberi élvonalbeli rajtra készülő csapatnak továbbra is a magyar magja áll a felkészülést irányító Horváth Imre vezetőedző rendelkezésére, de hamarosan bővül a létszám, hiszen a hét végén megérkezik a magyar útlevéllel is rendelkező amerikai center, Derek Hall, és a jövő héten csatlakozhat a kerethez a mezőnyposztra kiszemelt amerikai légiós is.

Szükség is van a létszámbővítésre, hiszen egy hét múlva már az első felkészülési torna vár az NYKK-ra, amely a romániai Nagyváradon lép majd színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!