Sport

2013.08.21. 07:44

Grózinger Zsolt szeretné kivágni a rezet

Szerdán már nagy lesz a mozgás a máriapócsi RabócsiRing depójában, csütörtökön pedig az edzésekkel beindul a nagyüzem a Trackwood Drift Fesztiválon, amely három bajnoki futam párviadalait jelenti.

Szerdán már nagy lesz a mozgás a máriapócsi RabócsiRing depójában, csütörtökön pedig az edzésekkel beindul a nagyüzem a Trackwood Drift Fesztiválon, amely három bajnoki futam párviadalait jelenti. Az Eastern European Drift Championship (EEDC), valamint a Drift Allstars European Series sorozatok mellett a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság negyedik fordulójának is a márapócsi pálya ad majd otthont. Tucatnyi nemzet legjobbjai mutatják majd meg, hogy miért oly népszerű ez az autós szakág.

A kontines legjobbjai ellen

A magyar versenyzők egyrészt a hazai bajnoki pontokért ülnek majd a volán mögé, másrészt azért, hogy megmutassák: a kontinens legjobbjaival is felveszik a kesztyűt. A magyar driftesek egyik kedvenc, a máriapócsi pályán pedig igen népszerű Grózinger Zsolt is szeretné majd kivágni a rezet a Nissan S13 2JZ a hazai és nemzetközi mezőnyben egyaránt. A mátészalkai pilóta a hazai bajnokságban a Pro-kategória élén várja a negyedik futamot. Egy harmadik, egy második hely után a júliusi, máriapócsi futamon az élen végzett, így bizakodva várja a megmérettetést.

– Már nagyon várom a rajtot, hiszen a legutóbbi, máriapócsi verseny óta az autó pihenőn volt. Nincs vele semmi gond, így nem kellett hozzányúlni. A magyar bajnokságban az élen állok, remélem most is a dobogóra állhatok, és megmarad az előnyöm az összesítésben.

– Ami a nemzetközi megmérettetést illet, szeretnék minél előrébb végezni az igen erős mezőnyben. Néhány pilótával igen jó kapcsoltban vagyok, így a finn Juha Rintanennel és az ukrán Dmitriy Illyukkal, szeretném megszorongatni őket.

Tucatnyi gumit elfüstölnek

Grózinger Zsolt azt is elárulta, hogy bármennyire is ügyesek a magyar driftesek, a nagymenők technikájával, például Rintanen 700 lóerős autójával még nehéz felvenni a versenyt. Ráadásul az európai elit tagjai sokkal többet tréningezhetnek, nálunk nem gond a gumi, amiből egy versenyen tucatnyira elkopik. Ez persze nem panaszkodás, egyszerű tény, miként az, hogy pazar gumifüstölésre és párviada-lokra van kilátás pénteken és szombaton a máriapócsi drift fesztiválon.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!