Sport

2013.08.22. 19:34

Juha hétszáz lóerővel fog majd füstölni

Máriapócs - A finn pilóta remekül érzi magát a RabócsiRingen és természetesen nyerni szeretne.

Máriapócs - A finn pilóta remekül érzi magát a RabócsiRingen és természetesen nyerni szeretne.

 Csütörtökön már nagyüzem volt a máriapócsi RabócsiRingen. Fokozatosan benépesült a depó, egymás után érkeztek a szebbnél szebb versenyautók és délután már füstölték is a gumikat a Trackwood Drift Fesztivál részvevői. A nagy durranást az európai elit küzdelmeinek számító Eastern European Drift Championship (EEDC), valamint a Drift Allstars European Series sorozatok versengése jelenti.

Ennek résztvevője az a finn Juha Rintanen, aki kora délután bütykölte egy kicsit a 700 lovas autóját, megebédelt a kamionban, majd készséggel állt lapunk rendelkezésére.

– Hét-nyolc éve ismerkedtem meg a drifttel, nagyon megtetszett, ezért béreltem egy pályát és ott kezdtem el ismerkedni ezzel a szakággal – indította a beszélgetést a 30 esztendős finn pilóta, aki Helsinkitől száz kilométernyire, egy tizenöt ezres kisvárosban Hammerlinben él. Aztán kiderült, hogy igen fekszik neki a driftelés, amit versenyeken bizonyít. Többszörös finn bajnok, négy éve amerikai licensszel is bír, így indulhatna az USA-beli versenyeken is, a tavalyi szezonban pedig az európai sorozatok összevont értékelésében a harmadik helyen zárt. Tavaly már volt Máriapócson és nagy közönségsikert aratott.

Remek és gyors pálya

– Nagyon tetszik nekem Magyarország, sokkal kellemesebb a klíma, mint otthon. A máriapócsi pálya remek, gyors, jó volt itt tavaly versenyezni. Mint mindig, most is győzni szeretnék, ám a mezőnyben van legalább hat olyan pilóta, aki az élen végezhet – vélekedett a szimpatikus Juha.

A nemzetközi pontvadászat mellett a magyar versenyzők a hazai bajnokságban is vetélkednek. Ebben a mátészalkai Grózinger Zsolt áll az élen, aki kedves ismerőse a finn pilótának.

Zsolt tavaly nagyon sokat segített nekem, egyébként láttam róla videókat, jól és gyorsan vezet, nagyon ügyes. Ráadásul szinte egyforma az autónk, hiszen ő is Nissannal versenyez – mondta utóbbit már viccesen.

Ami azt illeti, Grózinger Zsolt bizonyára elfogadná a hétszáz lóerőt, egyébként pedig szombaton akár össze is kerülhetnek a nemzetközi megmérettetésben. Pénteken már az edzéseket láthatják az érdeklődők, majd fél héttől Máriapócs főterére vonul az autós mezőny, hogy aztán szombaton már a gumifüstölésé legyen a főszerep.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!