Sport

2013.08.13. 10:15

Mesterségük címere: gyémántcsiszolás a futballpályán

Nyíregyháza - A nyíregyházi futballklub megyei harmadosztályú csapatot indít.

Nyíregyháza - A nyíregyházi futballklub megyei harmadosztályú csapatot indít.A Fiatal Gyémántok Sport Klub 2011-ben alakult – a létszám időközben 60 tagúra hízott. A nyíregyházi futballegylet a tehetséggondozást tűzte zászlajára.

– Nevelési koncepciónk, hogy az alapok már óvodás kortól lerakhatók és egyben meghatározóak is a gyerekek sportolói pályafutását illetően – szögezte le Kovács Ottó, a klub alapítója. –  Feladatunknak tekintjük, hogy ezekre az alapokra építve a gyerek és szülő számára már egészen kis kortól perspektívát nyújtsunk és megadjunk minden szükséges támogatást. Céljaink között szerepel, hogy folyamatosan teret biztosítsunk – az élsportolóvá válni akarók mellett – azoknak is, akik csak a játék szeretetéért kívánnak részt venni foglalkozásainkon.

A legkisebbektől a nagyokig

Adódik a kérdés: miben különbözik más, hasonló kluboktól a Fiatal Gyémántok?

– Az egyik legfontosabb különbség, hogy nálunk más ütemben történik a fejlesztés, mint általában szokott. Nem siettetjük a fejlődést, biztos alapokat adunk a gyerekek labdaérzékének és mozgáskoordinációjának kialakulásához. Emellett nem vagyunk hívei a korai és túlzott versenyeztetésnek, mivel az eredménykényszer felnőtt korra kiégeti a gyermekek játék iránti alázatát és szeretetét, amely meghatározza felnőttkori sikerességüket. A legkisebbek 2009-esek, a legidősebbek 2002-es születésűek, tehát 4-12 év közöttiek.

Érdekes felvetés továbbá, hogy a gyerekek mennyire „edzhetőek” már óvodás és kisiskolás korban.

– A játék alapelemeivel kapcsolatos képzésen túl a gyerekek elsősorban fegyelmet, odafigyelést és koncentrációt tanulnak. Mindezek mellet fontos, hogy ebben a korban lehet a gyerekek belső egyensúlyára, lelki- és érzelmi világára a legtöbbet hatni. Erre külön figyelmet szentelünk, támogatjuk a gyerekek egészséges testi és lelki fejlődését egyaránt.

Kupasikerrel kezdtek

Nem mellékes tényező, hogy a a felnőtt együttest benevezték is a megyei harmadosztályú bajnokságba…

– Tervünk az, hogy olyan felnőtteknek is nyújtsunk sportolási lehetőséget, akik, az elmúlt években helyi csapat hiányában a környező falvakba kényszerültek kijárni, ha nagypályán szerettek volna focizni. Ily módon az utánpótláscsapataink tagjainak egyfajta példát kívánunk mutassunk, hogy felnőtt korban is sportoljanak majd. Az első hivatalos mérkőzésen már túl is vagyunk, a Magyar Kupában 4–0-ás győzelmet arattunk.

A Fiatal Gyémántok szeptember 2-tól az NYVSC Tiszavasvári úti pályáján, minden hétfőn és szerdán 17 ill. 18 órai kezdettel tartják a foglalkozásokat – korosztálytól függően.

Ide várnak minden a 2002.01.01 és 2009.12.31 közötti született, futballozni vágyó gyereket.

KM

Nyárbúcsúztató tábor

A nyári szünet utolsó hetében Nyárbúcsúztató Focis Sportábort tart a Fiatal Gyémántok, ahová várják 5-12 éves gyerekek jelentkezését. A tábor napközis rendszerű és érdekesség, hogy tiszteletét teszi a Nyíregyháza Spartacus NBI-es gólkirálya Bajzát Péter, akivel közös focizásra is lesz lehetőség! A helyszín a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Park- és Élményfürdő területe. Az időpont: augusztus 26-30. A jelentkezési határidő: 2013. augusztus 21. Érdeklődni a [email protected] e-mail címen és a 30-915-3378-as telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!