Sport

2013.08.28. 10:33

Új ügyvezetőt neveztek ki a Spartacusnál

Sipos Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője ma délelőtt hivatalosan is elköszönt, és átadta a stafétabotot az új igazgatónak, Barczi Róbertnek.

Sipos Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője ma délelőtt hivatalosan is elköszönt, és átadta a stafétabotot az új igazgatónak, Barczi Róbertnek. Amiről már lapunkban is beszámoltunk, az szerdán délelőtt hivatalossá vált: Sipos Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője távozott posztjáról. Az erről szóló sajtótájékoztatót az érintett vezette be. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segített munkájában, majd átadta a szót Révész Bálint tulajdonosnak.

– Miként azt szurkolói ankéton is kihangsúlyoztam, Sipos Zoltán ezt követően csak a Lertontrans ügyvezetőjeként dolgozik tovább a Révész-csoportban - kezdte tájékoztatását Révész Bálint. – Utódjáról régóta tárgyaltunk, és Barczi Róbertet aligha kell bemutatnom a nyíregyházi és a megyei focikedvelőknek.

– A mai bejelentést nagyon sok alapos megbeszélés előzte meg, ehhez a váltáshoz szükség volt a városi vezetéssel hosszútávúra tervezett koncepciónk kialakítására is - folytatta a klub tulajdonos. Emiatt húzódott el a bejelentés. Sipos Zoltán nem távolodik el a klubtól, hiszen tulajdoni része van a gazdasági társaságban, illetve tagja lesz a felügyelő bizottságnak.

- Mint egykori Szpari-játékosnak, szurkolónak és nyíregyházinak nagy megtiszteltetés, hogy a ügyvezetőként tehetek majd a klubért, a fociért - kezdet új ügyvezetőként Barczi Róbert, aki a megállapodás értelmében szeptember elsején lép hivatalba. – Először is szeretném megköszönni Sipos Zoltán munkáját, aki egy éve alatt egy gazdaságilag és szakmailag is stabil klubot adott át. Régóta tárgyaltunk már közösen, ám most lett hivatalos a váltás. Ezért köszönet jár a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőinek is, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a megyei igazgatóság vezetése mellett vállalhattam ezt a feladatot. Úgy vélem ez a két munkakör nem zavarja egymást, sőt ebből a Spartacus és a megyei labdarúgás is kamatozhat majd, hiszen szeretném szorosabbá fűzni

a megyei focitársadalom és a klub kapcsolatát. Azt is kihangsúlyoznám, hogy nem csak csapatot, hanem klubot is szeretnénk építeni.

- Két nagyon fontos irányvonalunk van, az első az, hogy több esztendős hiányt pótolva több pályát szeretnénk építeni az örökösföldi akadémia központban - tudatta még Barczi Róbert. – Erre előrehaladott tárgyalásinak vannak, remélhetőleg a következő esztendő végére elkészül a négy füves és egy műfüves játéktér.

- A másik fontos feladat az utánpótlás és a felnőtt együttes együttműködésének szorosabbá tétele, szakmailag és üzletileg egyaránt. Erre nyitott egyaránt nyitott a Nyírsuli és a városi vezetés vezetése egyaránt, remélhetőleg hamarosan kézzel fogható eredményekről tudunk majd beszámolni. A végső célunk az, hogy a Spartacus vezető klub legyen a régióban és aki a klubhoz tartozik az büszke legyen erre- így Barczi Róbert.

Ami a leendő pályák kialakítását illeti, az összköltség 346 millió, amiben egy új öltöző is benne van. Az ehhez szükséges forrás hetven százalékát a Révész-csoport biztosítaná TAO-s hozzájárulással, a fennmaradó részt városi támogatás jelenti, hiszen a létesítmény Nyíregyháza tulajdona lesz.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!