Sport

2013.08.14. 10:44

Vasváriból indultak – hazai vb-n játszanak

Tiszavasvári - Bohács Sándor és Borbély Ádám az U19-es válogatottban bizonyít: a bő keretnek tagja volt Csontos Máté is.

Tiszavasvári - Bohács Sándor és Borbély Ádám az U19-es válogatottban bizonyít: a bő keretnek tagja volt Csontos Máté is.

A magyarországi U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon eddig csaknem minden klappol. Minden szempontból. A hazai színeket képviselő titánok a D-csoportban villognak – a Venezuela elleni könnyed bemelegítést, vagyis a 39-17-es győzelem után sem lankadtak. Második fellépésükön a gaboniakkal törölték fel a padlót: a 29–17-re megnyert összecsapást követte kedden az osztrákokkal szembeni csata.

Nos, itt már akadtak nehézségek. Olyannyira, hogy döntetlenre (20–20) végződött a kiélezett találkozó. Mindazonáltal az utolsó pillanatban felcsillant a diadal esélye, de Kovacsics Péter kihagyta az időn túli hétméterest... A mieink a folytatásban a németekkel küzdenek, ami még ennél is rázósabb meccsnek ígérkezik, noha az is igaz, a továbbjutást már nem fenyegeti veszély.

A felnőtt világbajnokságokhoz hasonlóan 24 csapat lépett színre a két helyszínen – Budaörsön és Érden. Ami ennél is lényegesebb: a Kovács Péter irányította, 16 fős magyar keretben két tiszavasvári származású titán képviseli a sportág fellegvárakként is emlegetett szabolcsi várost – tájékoztatott a Keletpress Hírügynökség.

A kapus, Borbély Ádám (immár az Európa-hírű Veszprém szerződtetett játékosa), a balszélső, Bohács Sándor (PLER), illetve a balátlövő, Csontos Máté egyaránt vasvári kötödéssel bír. Borbély és Bohács az Ausztria elleni mérkőzésen is bizonyított: utóbbi például három gólt szerzett. Nem mellesleg a bő keretnek tagja volt az ugyancsak Vasváriból induló balátlövő, Csontos Máté is (PLER).

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!