Sport

2013.08.15. 18:24

Vízválasztó év előtt a csapat és a szurkolók

Bizakodó a hangulat Kisvárdán, a Sopron elleni meccs előtt két nappal mindenki mosolygós volt.

Bizakodó a hangulat Kisvárdán, a Sopron elleni meccs előtt két nappal mindenki mosolygós volt.

Átmozgató edzés a pontrúgások gyakorlásával, új játékosok bemutatkozása babgulyással, fürdés, gyúrás, szurkolói ankét. Ez volt a kisvárdai játékosok programja két nappal a bajnoki rajt, a Soproni VSE elleni szombati hazai bajnoki előtt. Egész csütörtökön együtt voltak a játékosok, Révész Attila szakmai igazgató pedig igyekezett oldani a hangulatot, hiszen hitvallása szerint a mosolygás, a jókedv egyébként is sok mindent megold.

Ami azt illeti, a kora esti szurkolói ankétot is a derű uralta – köszönhetően a várdai sikeredzőnek, aki az új játékosok bemutatásakor gyakorta csillogtatta humorát. A tíz új futballista (Nacsa Péter, Nagy Bálint, Üveges Szabolcs, Varga Attila, Pálvölgyi Balázs, Lakatos László, Dusan Pavlov, Barzó Gergő, Kapacina Valér és Bouard Myke Ramos) Hegedűs Tibor csapatkapitánytól egyesével vehették át állandó számmal ellátott, vadonatúj címerrel díszített mezeiket, a Bessenyei György Gimnázium dísztermében szép számban jelenlévő szurkolók pedig nagy szeretettel fogadták őket.

Révész Attila őszintén beszélt arról, hogy az új futballisták közül a többség aligha lesz egyből meghatározó játékos, de valamennyien a jövő emberei, akiket úgymond fel lehet építeni, és tavasszal már hasznos tagjai lehetnek a csapatnak. Ezt a fajta építkezést segítheti a Ligakupa-sorozat, amelyben NB II-esként ugyancsak bekapcsolódik a Kisvárda. Az is szempont volt a keret kialakításakor, hogy az NB III-as bajnokságot nyert csapatból mindenkire igényt tartottak a vezetők (egyedül Iván Attila kívánkozott vissza Tuzsérra és Bagin Sándorból lett technikai vezető-másodedző), nekik jár annyi, hogy a magasabb osztályban is megkapják a lehetőséget, és az idő eldönti, hogy megállják-e a helyüket.

A szakvezető elárulta: a szurkolók és a csapat eddig felhőtlen kapcsolatában is vízválasztó lesz a következő év, hiszen kiderül, hogy az eddig sikerekhez szokott drukkerek hogyan viszonyulnak majd eddigi kedvenceikhez az esetleges kudarcok, pofonok idején. A felek abban maradtak, mindkét oldalon úgy kell teljesíteni, hogy egymás szemébe tudjanak majd nézni.

Major Attila, a Várda Labdarúgó Kft. ügyvezetője és Sipos István jogi képviselő a háttér megteremtéséről beszélt, majd szót kapott a szurkolóként jelenlévő Seszták Miklós országgyűlési képviselő is. Az általuk elmondottak alapján mindaz, ami a játékosokra vár az előttünk álló bajnokságban, az már a dolog könnyebbik része lesz. Ettől még igaz: együtt teremtették meg annak a lehetőségét, hogy a városban 35 év után újra másodosztályú futballcsapat legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!