Sport

2013.09.26. 19:40

A gyalázkodó szurkolók a kedvencektől veszik el a pénzt

Ankéton találkozott Révész Bálint a Nyíregyháza Spartacus többségi tulajdonosa és a szurkolók, Nyíregyházán, az S-1928 pubban.

Ankéton találkozott Révész Bálint a Nyíregyháza Spartacus többségi tulajdonosa és a szurkolók, Nyíregyházán, az S-1928 pubban.

Előzetesen dr. Teschmayer Gábor kérte az ügyvezető igazgatót, dr. Barczi Róbertet, valamint a csapat többségi tulajdonosát, hogy közösen, és kötöttségektől mentesen beszéljék meg, milyen gondok merülhettek fel a klub és a szurkolók között. Szerencsére a csapatot érintően nem kellett magyarázkodni, hiszen a tabellán egyetlen 100%-os csapatként teljesített.

Révész Bálint elmondta, nehéz helyzetből kellett kilábalni, az elmúlt szezonban. A terveket elérte a csapat, most az építkezésen van a hangsúly. Ebben nincs rögtönzés, nem 1-2 éves, hanem legalább 6-7 éves terveken dolgoznak. A mostani csapatban olyanok játszanak, akiket a lehetőségek engedtek idehozni, ezért kérte azokat, akiknek különösen egy játékos szúrja a szemét, ne bántsák, adjanak neki egy kis időt. A sportszerűtlen szurkolást az MLSZ pénzbüntetéssel szankcionálja.

- Ezt a pénzt inkább adnám a játékosoknak – mondta Révész Bálint. Dr. Barczi Róbert hozzátette, a pénzbüntetés után pontlevonás és kizárás következhet, akkor pedig kárba vész az eddigi munka. Nem lenne jó kipróbálni, hogy egy vidéki kiscsapatnak, vagy egy fővárosi nagycsapatnak néznek el többet, vagy kin fognak elsőként példát statuálni. A hosszú távú célok közt az kapna szerepet, hogy ne csak egy meccs erejéig töltsék meg a lelátót a nézők, bővebb programmal kívánnak családokat a lelátókra csalni. Benépesül a VIP szektor is, bérletet kapnak a régi Szpari focisták, akikkel majd lehet találkozni, beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!