Sport

2013.09.24. 14:44

A gyulai finom, a Gyulaj jó

A csapat hat meccsen mindössze két gólt kapott, a hibátlan rajt minden várakozást felülmúl.

A csapat hat meccsen mindössze két gólt kapott, a hibátlan rajt minden várakozást felülmúl. Finom a gyulai (mármint a kolbász...), és legalább ennyire ízletes eredményeket "tálal" a Nyírgyulaj. A megyei első osztályú futballcsapat ínyenceket kielégítő módon szerepel: valamennyi őszi fellépését behúzta, hat győzelmével pedig csak azért nem tornázta fel magát a tabella tetejére, mivel a Baktalórántháza sem bakizott még. A második hely miatt, persze aligha dől bárki is a kardjába az egylet háza táján - naná, hisz ezzel a ,,problémával” nem olyan nehéz megbarátkozni.

– Emiatt tényleg nem vagyunk elkeseredve, valahogy csak túléljük... – pedzette meg Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője, aki lassan mágus titulusra is rászolgál. – Egy biztos: minden várakozásunkat felülmúlta ez a rajt, ugyanakkor gyorsan hozzáteszem, nem ájultunk el magunktól. Tudjuk, mi is kerülhetünk hullámvölgybe, és ezt nem a szokásos szöveg mondatja velem, a futball velejárója, hogy nem nyerhetsz mindig. Mindenesetre szeretnénk megismételni az előző szezonban nyújtott teljesítményt, a hatodik hellyel most is beérnénk. Annál is inkább, mert ez még értékesebb eredmény lenne, hisz az NB III-ból kiesett öt csapat jóvoltából egyértelműen magasabb színvonalat képvisel a jelenlegi bajnokság.

Akad itt más érdekesség is. A Nyírgyulaj a már emlegetett legutóbbi idényben összesen kétszer diadalmaskodott idegenben – a bajnoki hajrában, amikor a megkapaszkodásért hajtva arra igazán nagy szükség volt. Nos, az aktuális évadban már háromszor nyert vendégként a Lukács-brigád: mi ez, ha nem látványos javulás.

– Védekezésünk rendben van, ezen a téren mindenképpen fejlődtünk – szolgált tényszerű magyarázattal a tréner. – Hat meccsen mindössze két gólt kaptunk, illetve megtanultunk győzni. Mert ez külön műfaj. Egygólos sikereket arattunk, ami azt jelzi, van tartása a társaságnak, ráadásul egy kivétellel valamennyi mérkőzést a második félidőben nyertünk meg. Ehhez párosul, hogy mindenki teljes mértékben oda teszi magát.

Csak egy példa erre: a csereként pályára lépő játékosok nemhogy megsértődnének, sokkal inkább azon iparkodnak, hogy bizonyítsanak, sőt, öt alkalommal éppen a kispadról beszálló ember ért el gólt, vagy adott gólpasszt.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!