Sport

2013.09.19. 09:04

Az előrelépés több, mint látványos

A még hibátlan Bakta, Gyulaj duó sem dőlhet hátra, a Csenger pedig már is kulcsfontosságú meccset játszik.

A még hibátlan Bakta, Gyulaj duó sem dőlhet hátra, a Csenger pedig már is kulcsfontosságú meccset játszik. Kalapot le! Illik megsüvegelni a Nyírgyulaj eddigi produkcióját – a megyei első osztályú futballcsapat valamennyi őszi összecsapását megnyerte. Lukács Tibor együttese számára fáklyásmenet a szezon: különösen az idegenbeli mutató fenomenális. Ahhoz képest, hogy az előző évadban éppen a vendégszereplésektől rázta ki a hideg a trénert, nos „fiai” az ősszel már háromszor nyertek távol az édes otthontól. Az előrelépés több, mint látványos. Mindazonáltal a gyulajiak nem pihenhetnek babérjaikon, szombaton például azt Tuzsért fogadják, amely alig két hete pontot tudott szerezni a kemecsei katlanban, márpedig ez keveseknek sikerül manapság.

A másik, még szintén eminens teljesítményt nyújtó alakulat – a Baktalórántháza. A zsinórban aratott öt győzelem után nyilván esélyesként feszülhetnek neki a Szatmár Unió FC elleni hazai mérkőzésnek, bár nekik sem árt figyelni. A szatmáriak a legutóbb körben egy ötös gurítottak a már emlegetett Kemecsének – egyébként is egyre markánsabb játékkal rukkolnak elő.

Érdemes az alsóházban is elidőzni. Az elmúlt hét végén – Nyírmadán – kétgólos előnyén a hajrában elherdáló, fájó vereséget szenvedő Csenger vérbeli „hatpontos” találkozót vív a Volán-Sényővel. Távol álljon tőlünk, hogy az ördögöt a falra fessük, tény azonban: ha „lenullázott” határmentiek ezt a meccset is elszúrják – alighanem a legrosszabbra is felkészülhetnek a folytatásban.

KM-KT

Valamennyi edző nyilatkozatát olvashatják a Kelet-Magyarország szeptember 20-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!