Sport

2013.09.25. 11:02

Ha mindenki ráér, jó lesz a csapat

Nagykálló - Erősödött a bajnoki rajtra a Nagykállói KE, amely az első hat közé pályázik az NB II-ben.

Nagykálló - Erősödött a bajnoki rajtra a Nagykállói KE, amely az első hat közé pályázik az NB II-ben.

Jól indult az idény a Nagykállói KE férficsapata számára, az NB II-es legénység a Hepp Kupa első fordulójában, Bus Milán utolsó másodperces triplájával egypontos győzelmet (83–82) aratott a Debrecenben, a DEAC-Medikus otthonában. A bajnoki rajtra sem kell sokat várni, jövő héten szerdán ugyancsak az orvostanhallgatók legénységének vendége lesz a Kálló. No, de milyen célokkal vág neki a küzdelemsorozatnak a korábban stabil NB I. B csoportos együttes?

– A nyár egyik legnagyobb eredménye, hogy életben maradtunk, a másik pedig, hogy a változások kapcsán ezúttal több érkezőről is be tudok számolni – mondta Kovács Tibor, a Nagykállói KE edzője. – Nálunk folytatja Siska János, aki miután felhagyott az aktív játékkal az NYKK NB I. A csoportos csapatában, az edzősködés mellett bennünket fog erősíteni, amennyiben az elfoglaltsága azt lehetővé teszi.

Visszatért hozzánk Farkasinszki Gábor, aki Eger után Nyíregyházán folytatja tanulmányait, a kosaras pályafutását pedig a mi színeinkben. Mindketten nagy erősítést jelentenek, miként bízunk a Nyíregyházi Főiskoláról hozzánk került fiatalokban, Oláh Ádámban és Gáspár Balázsban is. A záhonyi illetőségű Vasas Péter Szegedről érkezett hozzánk, ő munkahelyi szálak révén jutott el hozzánk. És nálunk szerepel Makrai Márton is, aki ugyancsak volt már a játékosunk.

A keret tehát megfelelő minőségűnek tűnik, persze az amatőr sport egyik szépsége az, hogy a munkahelyi és tanulmányi okok gyakran beleszólhatnak a szakmai munkába.

– Sok az új játékos, de még mindig nem vagyunk annyian, hogy nyugodtan neki tudjunk vágni a bajnoki idénynek – így Kovács Tibor. – Már most tudjuk, hogy lesznek olyan mérkőzések, amikor nem áll majd mindenki a rendelkezésre, a bajnokság elején például Bus Milán hiányzik majd. A riválisok közül erősnek tűnik a DEAC-Medikus, a Cegléd, a Békés, a Szerencs és a Miskolc, egyes csapatokban külföldi kosarasok is szerepelnek. Jó lenne minél több győzelmet gyűjteni, és az első hat között végezni a Keleti csoportban.

A kállóiak az október 2-i, idegenbeli bajnoki rajt után az első hazai mérkőzésüket október 11-én a Cegléd ellen vívják.

Hepp Kupa

Férfi, 1. forduló

DEAC-Medikus–Nagykállói KE 82–83 (23–21, 13–23, 26–21, 20–18)

Nagykálló: Bus M. 23/6, Szabolcsi A. 11/9, Pápai B. 9/3, Oláh Á. 2, Farkasinszki G. 28. Csere: Makrai M. 6/6, Mészáros A. 2, Vasas P. 2. Edző: Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!