Sport

2013.09.17. 08:55

Hogy kívülről is jól fessen

A Szatmár Unió FC öt gólt rámolt a Kemecsének, amelynek védelme szombatig egyszer sem kapitulált.

A Szatmár Unió FC öt gólt rámolt a Kemecsének, amelynek védelme szombatig egyszer sem kapitulált. Benne volt a pakliban, hogy nem békés teadélután lesz a Szatmár Unió FCKemecse megyei első osztályú összecsapás. A vendégek nem is úszták meg piros lap nélkül: a kapus Szabó Attila kiállítása után pedig lesújtottak a hazaiak – öt gólt rámoltak be. Ami azért is érinthette érzékenyen a látogatókat, mivel az ötödik bajnoki fellépésig a védelmük egyszer sem kapitulált. Ráadásul veretlenségüknek is lőttek...

No persze, a házigazdák olvasatában mindez kissé másként fest – jóval szebben. Elvégre, topcsapatot kalapáltak el, nem is akármilyen különbséggel (5–2). Márpedig a Kemecse fény évente szalad bele ekkora zakóba. – Várható volt, hogy előbb-utóbb kijön a lépés a csapatnak, a játék ugyanis fokozatosan javult – elmélkedett Siska Attila, a Szatmár Unió FC edzője.

– Már a legutóbbi, mándoki meccsen is úgy éreztem, azt nyújtja a társaság, amit elképzeltünk. Az is igaz, a szó szerint játszó ellenféllel szemben, márpedig a Kemecse ilyen, könnyebb futballozni: adódnak területek, amit most sikerült kihasználni. A korrektséghez az is hozzátartozik, hogy a kiállítás nem a mi dolgunkat nehezítette meg... Ugyanakkor arra kell törekednünk, hogy állandósítsuk ezt a formát: még ha nem is szerzünk öt gólt, de kívülről jól fessen a játékunk. Fontos, hogy akik a pályán vannak élvezzék a focit, nem különben a nézők is, hisz ez értük van.

A Dunántúlról hazatért Siska Attila a nyáron csöppent bele a megyei közegbe, így érdekes lehet véleménye az első osztály megítéléséről.

– A mutatott teljesítményen az látszik, hogy egyre inkább közös nyelven beszélünk a csapattal, miközben nekem is időre volt szükségem, hogy alkalmazkodjak a közeghez. Összetett a kérdés továbbá a bajnoki színvonalról értekezni. Az biztos, senki ellen nem könnyű boldogulni: mindenki igyekszik azt a fajta harcmodort alkalmazni, amit tud. A minőségileg jobb csapatok felvállalják a támadófutballt, mások kevésbé, viszont masszívan védekeznek. Minden gólért, helyzetért meg kell dolgozni, éppen ezért szeretnénk növelni a kreativitást, mert az segíthet a kiélezett meccseken.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!