Sport

2013.09.22. 11:22

Olimpiai bajnoki pacsi az Európa-bajnokkal

Nyíregyháza - A világ idei második legjobb junior diszkoszvető eredményét érte el a Nyírség Kupán Szikszai Róbert.

Nyíregyháza - A világ idei második legjobb junior diszkoszvető eredményét érte el a Nyírség Kupán Szikszai Róbert.

Ahogy mondani szokták, a rendezvény elérte célját. Az időjárás ideális volt, a mezőny rangos, az eredmények elfogadhatóak. Utóbbiról elsősorban Szikszai Róbert, a Nyírsuli junior Európa-bajnok diszkoszvetője gondoskodott a 4. Nyírség Kupa atlétikai dobóversenyen, hiszen így idényvégén, első kísérletére, kedvezőtlen szélviszonyok közepette olyan messzire küldte a diszkoszt, amelytől az idén csak egy nagyobb dobás volt a világon. Azt is ő maga érte el...

Ha nincs a rieti kontinensbajnokság, akkor a szombaton ebédidőben, a Tiszavasvári úti NYVSC-pályán látott vetés lenne most a korosztályos magyar csúcs. De szerencsére Kerekes László és Cserpák Róbert tanítványa júliusban Olaszországban is kitett magáért, így a hazai versenyen elért 64.04 méteres eredmény „csak” a második helyre szorult a sorban. És mintha nem lettek volna annyira mosolygósak az érintettek. Hiába, Robi a csütörtöki edzésen olyannyira kivágta a rezet (pontosabban a diszkoszt), hogy 69 méteres dobása után a jól értesültek már-már korosztályos világcsúcskísérletről (70.13) sutyorogtak.

– Szó sincs arról, hogy kötelező lett volna valami nagyot dobnom, senki nem rakott rám terhet, így magammal szemben sem volt ilyesmi elvárás – mondta a junior verseny végeztével Szikszai Róbert, akinél azt tudakoltuk, hogy miért tűnt kissé kapkodónak a versenyzése. – Való igaz, volt egy kimagasló edzéseredményem, de több olyan dobásom is, amikor alig értem el az ötven métert. Az idény végén ez már csak így szokott lenni, nagy a szórás, ez a versenyen sem volt másként.

A versenyt megtekintette Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, aki a főszervező Kerekes László meghívására utazta át az országot Szombahelyről. Láthatott remek kalapácsvető viadalokat, aztán a felnőttek diszkoszvető versenyét, amelyen Szikszai vissza akart vágni a magyar bajnokságon elszenvedett „vereségért” Seres Andrásnak, és hatvan méter fölé küldte volna a kétkilós szert. Végül egyik vágya sem teljesült (második hely 58.49 méterrel, ami persze egyéni csúcs), de az Európa-bajnok így mosolygósan pacsizott az olimpiai bajnokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!