Sport

2013.09.18. 13:33

Pars lesz a nagy dobás

Nyíregyháza - Olimpiai bajnok sztárvendége is lesz a szombati nyíregyházi dobóviadalnak.

Nyíregyháza - Olimpiai bajnok sztárvendége is lesz a szombati nyíregyházi dobóviadalnak.

Az augusztusi moszkvai világbajnokság mindkét döntős magyar versenyzője Nyíregyházára látogat szombaton. Azért nem írhatjuk, hogy mindketten versenyeznek a 4. Nyírség Kupa dobóviadalon, mert az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes Pars Krisztián vállműtét előtt áll, ezért csak civilben lesz jelen a Tiszavasvári úti megmozduláson. De eljön, mert már korábban elígérkezett Kerekes László edzőnek, a verseny főszervezőjének, hogy népszerűsítse a dobóatlétikát. A szombathelyi versenyző dobótársa, a Moszkvában nyolcadik, idén országos csúcsot is döntő Orbán Éva viszont elveti a kalapácsot.

Jelen, múlt, jövő

A hagyományos idényvégi viadal egyre rangosabbá válik – ebbéli örömének adott hangot a szerdán tartott eseménybeharangozó sajtótájékoztatón Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. ügyvezetője és Vas László, az atlétikai szakág vezetője is. Kerekes László pedig elmesélte, hogy miként válhatott egyre ismertebbé a Nyírség Kupa a sportág berkein belül. Nem hiányozhatnak majd a mezőnyből a korosztályos világversenyeken is taroló magyar dobók, így Gyurátz Réka, Völgyi Helga és Pásztor Bence sem.

– Annak idején azért álmodtam meg a viadalt, hogy egy versenyen legyen jelen a múlt, a jelen és a jövő, az utánpótláskorúak testközelből láthatják a jelen legjobbjait és a múlt képviselőit – így a Nyírsuli edzője. – A legfiatalabb induló kilenc, a legidősebb kilencvenegy esztendős lesz, igen színes lesz tehát a paletta. A kötetlen hangulat garantált, ezzel a versennyel szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak, no és a hozzátartozók is hazai környezetben láthatják szerepelni az egész évben úton lévő versenyzőinket.

Mert bár Pars és Orbán a két legnagyobb sztár, azért a házigazda Nyírsuli is ad olyan indulót, akinek az idei eredményeit joggal nevezhetjük világszintűnek. A junior Európa-bajnok, korosztálya világranglista-vezetője, Szikszai Róbert is megmutatja magát a Nyírség Kupán.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. szeptember 19-i számában.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!