Sport

2013.09.09. 10:46

Villantott a szőke ciklon

Nyíregyháza - Sikos Petra jó játékkal, a Fatum-Nyírsuli-NRK pedig győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban.

Nyíregyháza - Sikos Petra jó játékkal, a Fatum-Nyírsuli-NRK pedig győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban.

A szőke ciklon berobbant. Sikos Petra mindjárt az első bajnoki fellépésén a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapat frontemberei közé küzdötte be magát.

Pedig még izgult...

A nyáron, Kolozsvárról szerződtetett, ütőposzton bevethető játékos igazán ütős teljesítménnyel debütált: a szombathelyi Vasi Akadémia ellen megnyert (3:0) szezonnyító összecsapáson Erdősné Balogh Erika mellett a hazai gárda legponterősebb tagjának bizonyult.

– Izgultam, majd fokozatosan melegedtem bele – jelezte Sikos Petra, aki a szakvezetés szerint ettől is jobb produkcióra képes. Mindazonáltal biztatóan debütált, és ami cseppet sem mellékes tényező, hozzáállásával is hamar szimpatikussá vált. – Segítettek a társak, és szerencsére bejöttek az első megoldások. Azt gondolom, beilleszkedtem, meg is lepődtem, mennyire jól fogadtak a lányok. Jó volt a hangulat a csarnokban, hálásak vagyunk, hogy sokan kijöttek a meccsre, a szurkolók biztatása sokat lendített rajtunk. Várjuk őket a folytatásban is! Mert alighanem ennél csak nehezebb mérkőzések következnek, nekünk pedig tartani kell ezt a szintet, sőt javulni akarunk.

Némileg erősebb

Sikos Petrának van összehasonlítási alapja a színvonalkülönbséggel kapcsolatban, elvégre az előző évadban a román első ligában szerepelt. Véleménye szerint a keleti szomszéd küzdelemsorozata némileg erősebb, bár egyetlen magyarországi találkozóból még nem érdemes messzemenő következtetést levonni.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Az 1. forduló eredményei:

TF-Budapest–Vasas 0:3

Fatum-Nyírsuli–Vasi Sportakadémia 3:0, UTE–Palota RSC 3:0, Albrecht-MVSC-MVSI–Veszprémi ESC 3:2, MTK-Budapest–Kaposvári Egyetem 2:3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!