Sport

2013.10.11. 13:35

A stabilitás és a győzelem a fő

A hektikusan szereplő Tiszaújvárost fogadja az otthon mostanában megbízható Bátor.

A hektikusan szereplő Tiszaújvárost fogadja az otthon mostanában megbízható Bátor.

Újabban a hazai győzelem, idegenbeli vereség sorminta szerint halad a nyírbátori futballcsapat, és mivel megyénk egyetlen NB III-as társasága szombaton 15 órától hazai pályán lép fel, minden remény meg van arra, hogy a bátoriak három ponttal gazdagodnak.

Végig kell koncentrálni

– Többször elmondtam már, és Jászapátiban újra megerősítést nyert, nagyon kis dolgokon múlik, hogy milyen eredménnyel zárunk egy-egy mérkőzést – tekintett vissza a legutóbbi bajnokira Márton István, a nyírbátoriak edzője. – Vezettünk kettő egyre, és ekkor kihagytuk a meccslabdát, az ellenfél pedig azonnal egyenlített, majd meg is nyerte az összecsapást. Azt látni kell, hogy ez a harmadik vonal már nem a tavalyi, rendre komoly játéktudással rendelkező csapatokkal kell felvenni a harcot, és ezek mindegyike rendelkezik olyan egyéniségekkel, akik el tudják dönteni a mérkőzést. Arról nem beszélve, hogy jó eredményt csak akkor tudunk elérni, ha minden játékos a teljes mérkőzésen át százszázalékosan képes koncentrálni.

A következő ellenfél meglehetősen hektikusan szerepel eddig, hiszen a négy győzelmüket négy vereség követte. A legfőbb változás az lesz a bátoriaknál, hogy pótolniuk kell a Jászapátiban kiállított, két meccsre eltiltott kapust, Tóth Szilvesztert.

Bíznak a helyettesben

– Nyugodtan állíthatom, hogy a Tiszaújváros olyan csapat, amelyik NB I-es körülmények között készül, és nem téveszt meg bennünket a mostani rossz periódusa – beszélt az ellenfélről a szakvezető. – Ellenfelünknek a támadójáték az erőssége, éppen ezért a stabil védekezésből indulunk ki, de mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést is. Ami a kapuskérdést illeti, Opre Rajmund azért dolgozik velünk jó ideje, hogy az ilyen lehetőségeket meglovagolja, így biztos vagyok benne, a cseresorból előrerukkolva megállja majd a helyét.

Eltiltott elsőszámú kapusán kívül hiányzik még a bátori csapatból a sérült Balogh Gábor, Puskás Dávid és Török István, a betegeskedő Tóth Bence, míg Szilágyi Krisztián játéka ugyancsak sérülés miatt kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!