Sport

2013.10.25. 09:26

Az idényzárón is tekertek a bringásaink

A ViniBike és az NYKSE versenyzői érmekkel rukkoltak ki az utolsó versenyen.

A ViniBike és az NYKSE versenyzői érmekkel rukkoltak ki az utolsó versenyen. Nyíregyházi bringások is tekeretek a nemzetközi területi évadzáró versenyen, amelyet az elmúlt hét végén Debrecenben rendeztek 80 (felnőtt) és 40 (ifi és maters) kilométeres távokon. A ViniBike KSE színeit képviselők közül a korábban kosárlabdázó Sárosi Endre a felnőttek korcsoportjában a második abszolútban a harmadik helyen ért célba, Sinka Ákos pedig bronzéremmel térhetett haza.

Sárosi egy héttel korábban a harangodi mountin bike találkozón is begyűjtött egy bronzot, ahol Balogh Zsolt és Erőss Béla az első, Karl Kühnle a második, míg Horváth Zsolt a harmadik helyen zárt korosztályában a Téka tábor kemény lejtőin kijelölt izgalmas pályán. Visszatérve a debreceni idényzáróra, a Nyíregyházi Kerékpáros SE versenyzői közül, 40 kilométeren Fodor Dávid a 17 évesek mezőnyében az első helyen ért célba.

Pihenő, majd alapozás

Hosszabb távon hárman indultak, Kató László a 19 éveseknél két román versenyző közé ékelődve ezüstérmet szerzett. A felnőtteknél Sólymosi János a negyedik helyen végzett, míg Hován Róbert az élbolyban végzett abban a futamban, amelyet a nagy iram miatt kevesen tudtak befejezni. A klub tagjai a korábbi, X. Üveghuta Kupa hegyi versenyen is megvillantották oroszlánkörmeiket, hiszen Fodor Dávid több mint másfél perces előnnyel végzett kategóriája első helyén. A korábban betegséggel bajlódó Matyasovszki Kristóf címvédőként végül az előkelő ötödik helyen zárt.

A nyíregyházi kerékpárosok számára véget ért az idei szezon, egy kis pihenő után kezdődhet az alapozás.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!