Sport

2013.10.28. 09:32

Csak becsületjátszmára futotta a bátoriak erejéből

Asztalitenisz csapatbajnokságok: A felső osztályokban, vagyis az extraligában és az NB I-ben nem sikerült a pontszerzés megyebeli csapatainknak.

Asztalitenisz csapatbajnokságok: A felső osztályokban, vagyis az extraligában és az NB I-ben nem sikerült a pontszerzés megyebeli csapatainknak.

A versenynaptár telítettsége miatt kényszerhelyzetbe került a nyírbátori férficsapat, amely eleve esélytelen lett volna a bajnoki címvédő Celldömölk otthonában az extraligás bajnokin. A meccs ráadásul csak egy nappal előzte meg az ifjúsági egyéni bajnokságot, amelyre Majoros Bence németországi edzőtáborból érkezett, az NB I-es csapatra pedig Orosházán várt fontos feladat, az ő soraikat ezért nem bontották meg. A vége így a várt 10–0-s vereség lett, a vendégek becsületjátszmáját Bari Csaba szerezte meg.

Csapatbajnokságok

Extraliga, férfi

Celldömölki VSE–Nyírbátori ASE 10–0

Fazekas P., Nagy K.–Bánhidi, Bari 3:0, Nagy K.–Szeles B. 3:0, Szita–Bari 3:0, Fazekas P.–Bánhidi 3:0, Nagy K.–Bari 3:1, Fazekas P.–Szeles B. 3:0, Szita–Bánhidi 3:0, Fazekas P.–Bari 3:0, Nagy K.–Bánhidi 3:0, Szita–Szeles B. 3:0.

NB I., férfi

Apagy SE–ATSK Szeged 8–10

Az első egyéni körben Berecki Dezső meccslabdáról veszített, majd 4–4-et követően két-két döntőszettes és sima hazai vereség is becsúszott (4–8). Mégis felcsillant a remény, ám 7–8-nál becsúszott egy újabb váratlan vereség, ami után már csak a döntetlen megszerzése maradt remény, ám az utolsó mérkőzésen Fodor István 2:1-es előnyről, majd döntő játszmában 8:5-ös vezetésről veszített – vele együtt a csapat is. Győztek: Nagy B., Hodász, Berecki D. 2-2, Fodor I. és a Nagy B., Fodor I. páros 1-1.

Eötvös DPSE–Nyírbátori ASE II 11–7

Az elején a nyírbátoriak részéről elbukott öt döntő szettes mérkőzés sokat nyomott a latban. Nagyot szerette volna a két pontot megszerezni a nyírbátori csapat, de a Fortuna nem fogta a kezét. Gy.: Sallai 3, Kiss Zs. 2, Tóth G., Heinrich 1-1.

NB II., férfi

Trió-Maxi Kemecse SE–Apagy SE II 11–7

A tartalékosan felálló hazai csapat számára az apagyi Szűcs Attila kiváló teljesítménye nehézzé tette a győzelmet. Gy.: Király Cs., Németh T., Berecki Zs. 3-3, Pataki Zs. és a Király Cs., Németh T. páros 1-1, illetve Szűcs A. 4, Nyikos R., Nagy S. és a Nyikos R., Szűcs A. páros 1-1.

Nyírmadai ISE–Gödöllői EAC II 5–13

A mezőny egyik legerősebb csapata ellen a tisztes helytállásra futotta a nyírmadaiak erejéből. Gy.: Pacuk P. 2, Szabó S., Paszternák és a Pacuk P., Paszternák páros 1-1.

Jászkun Volán SC–Trió-Maxi Kemecse SE 15–3

A meccsek végjátékaiban jobban koncentráltak a listavezető szolnokiak, akik hat döntő szettes meccset is megnyertek. Gy.: Tóth Zs. 3.

NB III., férfi

Útfestők-Apagy SE III–Várdai ASE 14–4

A megyei rangadó sportszerű és jó színvonalú találkozót hozott. A hazaiak a döntő szettes meccsből ötöt megnyerve szerezték meg a magabiztosnak mondható győzelmüket. Gy.: Fodor G., Zachár 4-4, Poór T. 3, Budai P., a Zachár, Budai P. és a Fodor G., Poór T. páros 1-1, illetve Pokol P. 2, Márföldi, Arady 1-1.

Nyírbátori ASE III–Gyulai AK 5–13

A mezőny legjobb csapata ellen tartalékos összetételben ennyire volt képes a nyírbátori csapat. Gy.: Szöllősi T. 2, Ujlaki B., Molnár D. és a Szöllősi T., Ujlaki B. páros 1-1.

Mezőtúri AFC II–Vásárosnaményi SE 1–17

Magabiztosan érvényesítette a papírformát a naményi legénység. Gy.: Sztoj, Szilágyi Z., Tuckanjuk 4-4, Bánik 3, a Sztoj, Szilágyi Z. és a Tuckanjuk, Bánik páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!