Sport

2013.10.21. 09:15

Engedékenység és alkalmazkodás

A fejlődés látható, az út járható, ám az első NYKK-siker Pécsen sem született meg az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.

A fejlődés látható, az út járható, ám az első NYKK-siker Pécsen sem született meg az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.Az esély immár megvolt, a győzelem azonban Pécsen is elmaradt. A 73–69-es szombati vereség azért különösen fájó a Marso-NYKK számára, mert a jelek szerint a baranyai lehet az a csapat, amely szintén alsóházinak tűnik.

– Valóban jó lehetőség kínálkozott arra, hogy meccset tudjunk nyerni idegenben, és az eddigiek során most játszottunk a legjobban – mondta a nyíregyházi férficsapat szakmai igazgatója, Horváth Imre. – Sokat változott a játékfelfogás, talán a sok videolemzés és beszélgetés hatására, ennek örülök. Elfogadható volt a kapott és szerzett pontjaink száma is, új elemeket is tudtunk alkalmazni. Hogy mi hiányzott a sikerhez? Az, hogy a jónak mondható csapatteljesítmény mellett egyénileg csak Dyricius Simms-Edwardsot lehetett dicsérni, a többiek átlagosan vagy picit az átlag alatt teljesítettek. Márpedig meccset nyerni, főleg idegenben csak több jó egyéni produkcióval lehet.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2013. október 22-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!