Sport

2013.10.03. 08:00

Fentről jött a beszivárgó víz

Nyíregyháza - Ütemesen halad a bujtosi csarnok felújítása, kétszáz köbméternyi padozatot szedtek fel. A látványos részen már túl vannak a BuSzaCsa felújításán.

Nyíregyháza - Ütemesen halad a bujtosi csarnok felújítása, kétszáz köbméternyi padozatot szedtek fel. A látványos részen már túl vannak a BuSzaCsa felújításán.

A játéktéren szokatlan képet nyújt a kétszáz köbméternyi, felszedett padlózat hiánya, a faanyag már a csarnokon kívül vár az elszállításra. Múlt hétfőn indult a munka, amely során új burkolat kerül a sportcsarnokba.

Kilenc helyen beázott

- Eddig minden a tervek szerint halad- mondta érdeklődésünkre Kósa Árpád, a csarnok üzemeltetését átvevő Nyírsuli Kft. ügyvezetője. - A legfontosabb kérdés az volt, hogy mitől vizesedett évek óta a padozat. – A geodéta szakemberek vizsgálata alapján kiderült, hogy többek között a tetőbeázás miatt szivárgott a parketta alá. Kilenc helyen ázott be a tetőszerkezet, ezeket kijavították, ami mintegy két milliós pluszköltséget jelentett a 85 millió plusz áfás beruházásánál- így Kósa Árpád.

A tetőjavítás igazi tesztelése egy kiadós eső volna ami persze csak óhaja lehet az üzemeltetőnek. Az, hogy a szigetelést sikerült megoldani nagyon jó hír, mert ellenkező esetben sokkal tovább tartó és költségesebb munkálatokat kellett volna elvégezni. Az aljzatot így is újraszigetelték, szerdán délelőtt száraz betonfelületen dolgozhattak a szakemberek.

Jöhet a szigetelő aljzatréteg

– Jelenleg egy portalanító réteget kennek fel a dolgozók (az alvállalkozók nyíregyháziak) , erre jön majd a szigetelő altalajréteg az 1800 négyzetméternyi felületre. A tervek szerint ezzel a hét végére végeznek, aztán jöhet egy újabb speciális réteg, amelynek feladata lesz a megfelelő rugalmasság biztosítása. Erre jön majd végezetül az új parketta - tudatta Kohut Árpád, a bujtosi csarnok műszaki vezetője.

A padlózat renoválásba beletartozik negyvenhat szerrögzítő cseréje, ezekre lehet felállítani például a röplabda-, a tenisz-háló álványait. Ezek vadonatújak, úgynevezett hüvelyes megoldásúak lesznek.

A tervek szerint november 16-án a férfi kosárlabdázók hazai mérkőzése jelentené az új padlóburkolat premierjét. Remélhetőleg nem jön közbe semmi és így is lesz.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!