Sport

2013.10.30. 10:28

Gyümölcsözött az együttműködés

Két nyírbátori asztaliteniszező is dobogóra állhatott az ifjúsági magyar bajnokságon.

Két nyírbátori asztaliteniszező is dobogóra állhatott az ifjúsági magyar bajnokságon.Éljen a KSI és a Nyírbátori ASE elválaszthatatlan barátsága! A két egyesület együttműködése szabolcsi szempontból sporttörténelmi sikert eredményezett: két bátori legény is egyazon versenyszámban szerzett érmet ifjúsági országos bajnokságon – és ilyen még nem volt.

A kecskeméti seregszemlén az ifjúsági korosztály színe-java megjelent, azok a versenyzők is, akik utolsó éve ifiként már inkább a felnőtt megmérettetéseket tekintik elsődlegesnek. Az egyik ilyen versenyző a felnőtt Európa-bajnokságot is megjárt Lakatos Tamás volt, aki párosban a nyírbátori Majoros Bencével állt össze, és duójuk egészen a döntőig menetelt. Itt az ifi kontinensviadalon velük egy csapatot alkotó Ecseki Nándorral és Szita Mártonnal találkoztak, a finálé utóbbiak 3:2-es sikerét hozta.

Ezt megelőzően, az elődöntőben két olyan páros vívott késhegyremenő csatát, amelyet ugyancsak a KSI és a Nyírbátori ASE versenyzői alkottak. A Freisinberger Kristóf oldalán szereplő Tóth Gábor szintén bravúros menetelésnek volt részese, végül bronzérmesként zártak, és csak döntő játszmában szenvedtek vereséget klubtársaiktól. Tóth Gábornak ez volt az ifi mezőnyben szerzett első országos érme, a bátori klubnak pedig az érmek számát tekintve ebben a korosztályban az első magyar bajnoki duplázása.

Egyéniben három nyírbátori legény is a főtáblán próbálkozhatott, miután az alanyi jogon ott helyet követelő Majoros és Tóth mellett Szeles Balázs is felkapaszkodott a harminckettes mezőnybe. Utóbbi újabb kört már nem élt túl, viszont Tóth Gábor egy, Majoros Bence pedig két fordulót is sikerrel abszolvált, majd Majoros az éremért vívott csatában a már felnőtt válogatott Szudi Ádámtól szenvedett 4:2-es vereséget, holott 2:2-nél kevés híján ő jutott előnyhöz.

A következő időszak sem lesz eseménytelen a bátori legények számára, hiszen közeledik a szombathelyi ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny, amelyre a világ minden tájáról érkeznek versenyzők. A korosztály következő hazai megmérettetése, az országos húszak bajnokság pedig Nyírbátorban lesz esedékes.

 

Ifjúsági országos bajnokság, Kecskemét

Fiú egyes

Selejtező. 9. csoport: Szeles B. (Nyírbátori ASE)–Nagy N. (Budaörsi SC) 3:1, –Nagy K. (Kecskeméti Spartacus) 3:0, –Makk B. (Dunaújvárosi Főiskola) 3:1. A csoport végeredménye: 1. Szeles Balázs 6 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Tóth G. (Nyírbátori ASE)–Molnár I. (Jászkun Volán SC) 4:3, Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Nguyen (KSI) 4:0, Kovács S. (Ceglédi VSE)–Szeles B. (Nyírbátori ASE) 4:0. Nyolcaddöntő: Lakatos T. (KSI)–Tóth G. 4:0, Majoros B.–Timafalvi (Egri ÁSC) 4:0. Negyeddöntő: Szudi (Jászkun Volán SC)–Majoros B. 4:2.

Fiú páros

Főtábla. 1. forduló: Lakatos T., Majoros B. (KSI, Nyírbátori ASE)–Török I., Bánfi (Kakucs KSE, ATSK Szeged) 3:0, Freisinberger, Tóth G. (KSI, Nyírbátori ASE)–Felker, Osváth (BVSC) 3:0, Fenyves, Magai (Balatonfüredi FC, Tatai AC)–Szeles B., Szepesi B. (Nyírbátori ASE, Jászkun Volán SC) 3:2. Nyolcaddöntő: Lakatos T., Majoros B.–Varga R., Balogh E. (Kecskeméti Spartacus) 3:0, Freisinberger, Tóth G.–Makk B., Szabó L. (Dunaújvárosi Főiskola, Kecskeméti Spartacus) 3:2. Negyeddöntő: Lakatos T., Majoros B.–Timafalvi, Banok (Egri ÁSC) 3:1, Freisinberger, Tóth G.–Szarka Zs., Kovács R. (Szombathelyi AK, Pénzügyőr SE) 3:2. Elődöntő: Lakatos T., Majoros B.–Freisinberger, Tóth G. 3:2. Döntő: Ecseki, Szita (Budaörsi SC, Celldömölki VSE)–Lakatos T., Majoros B. 3:2.

Végeredmény: 2. Lakatos Tamás, Majoros Bence (KSI, Nyírbátori ASE), 3. Freisinberger Kristóf, Tóth Gábor (KSI, Nyírbátori ASE).

 

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!