Sport

2013.10.25. 13:28

Indulat nélkül is lehet izgalmas...

A zaklatott előző fordulót követően két megyei összecsapással folytatódik a bajnokság.

A zaklatott előző fordulót követően két megyei összecsapással folytatódik a bajnokság. Bort, búzát – legfőképpen békességet. A zaklatottra sikerült: dulakodással, a játékvezetőkre zúduló súlyos kritikákkal „színesített” legutóbbi bajnoki kör után csendesebb hatodik forduló lenne kívánatos a férfi kézilabda NB II. észak-keleti csoportban.

Az aktuális hét végi programot a Nyíregyházi Főiskola-NyírsuliFehérgyarmat összecsapás vezeti fel – szombat délelőtt (kezdés: 11 óra). A még mindig „lenullázva” sereghajtó megyeszékhelyi titánok a Wesselényi-iskola termében próbálhatják meg kozmetikázni szereplésüket. A negyedik helyen táborozó szatmáriaknak alighanem más ötletük van az összecsapás kimenetelét illetően és az eddig mutatott teljesítmény alapján meglehet – okkal bizakodhatnak.

A Kisvárda elleni, viharos rangadót győzelemmel letudó, emígyen az élre ugró Nyírbátor akár tartósíthatja pozícióját. Az újfent hazai pályán (szombat: 18 óra) színre lépő Váczi-legénység a középmezőnyben meglapuló Berettyóújfaluval szemben folytathatja menetelését.

Ugyanakkor a tizenegyedik helyre visszazuhanó, idénybeli első diadalára vágyakozó Mátészalkai MTK a táblázaton közvetlenül előtte posztoló Kazincbarcika vendége lesz. Az MMTK kilátásait nagyban rontja, hogy idegenben felettébb karcsú eredménysort mutathat fel... A Tiszavasvári (7. hely) dolga szemernyivel sem ígérkezik könnyebbnek a dobogóra felférkőzött Debreceni EAC otthonában.

Vasárnapra (18 óra) is jut egy megyei összecsapás. A veretlenségének az elmúlt mérkőzésén (az ominózus nyírbátori csörtén...) búcsút intő, mindazonáltal így is bivalyerősnek tűnő Kisvárda a Demecsert fogadja. A címvédő házigazda sajt közönsége előtt még nem bakizott ebben a szezonban, ezzel együtt a kilencedik Kósa-gárda – vélhetően – szoros partit szeretne kicsikarni.

A Kisvárda, valamint a Nyíregyházi-Kölcsey DSE női együttese a bajnoki szünet miatt nem játszik.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!